woensdag 11 oktober 2017

Appeltaart 2.0 door gastblogger Anne Kosters - done

Hello foodies!

Vanaf vandaag kom ik ook in actie voor de blog. Graag stel ik mij kort even voor. Ik ben Anne Kosters (22 jaar). Ik studeer Facility Management en woon in de prachtige stad Deventer. Een leuk afwisselend vakgebied waar ik zeker op mijn plaats ben, maar in mijn vrije tijd sta ik toch het liefst in de keuken om te experimenteren met recepten of ga ik op zoek naar leuke hotspots in het binnen- of buitenland. Graag ben ik druk bezig, want stil zitten is niet helemaal mijn ding.

dinsdag 10 oktober 2017

Gezond ontbijtje: Kersen-kruimel havermout - DONE


“Dit is de gezonde ontbijtvariant op een kersen-kruimel-taart. Subtiel zoet, rijk gevuld met dieprood fruit en met een krokant kruimellaagje erboven op. In de zomer gebruik ik meestal verse kersen, maar de diepvriesvariant werkt net zo goed. Trouwens: ook met frambozen of bosbessen maak je een heerlijk havermouttaartje.”









Ontbijt, mijn favoriete eetmoment van de dag. Het boek All-Day Breakfast van Denise Kortlever staat vol met hemelse ontbijtjes: van pannenkoekentaarten tot kaneelbroodjes tot granola met yoghurt, inspiratie genoeg. Het ultieme boek voor een ontbijtliefhebber als ik! Hier vond ik ook dit gezonde ontbijtje van havermout met kersen uit de oven. En ja, die beschrijving klinkt net zo goed dat als het smaakt! Verwen jezelf of anderen met dit super ontbijtje voor als je iets meer tijd hebt.

maandag 9 oktober 2017

#45 Persoonlijk Photo Diary: lekker uiteten!

Hi allemaal! Het dagboekje van deze week staat weer online. Deze week hebben we veel gegeten en andere leuke dingen gedaan. Kijken jullie mee?

Meatless monday: Spaghetti sin carbonara

Hoi, het is weer tijd voor een veggie monday. Geen vlees, dus. Misschien weten jullie het al, maar wij zijn echt helemaal gek op de Italiaanse keuken. Een paar jaar geleden hebben we zelfs samen door Italie met de trein van Milaan naar Rome gereisd. Hier is onze passie voor Italie misschien wel ontstaan. Het eten, de ijsjes, de mensen, de steden, de dorpen. Er is niks wat ons niet aantrekt, behalve Napels misschien! Een paar weekjes terug was ik op bezoek bij Naomi en toen wilde we een snelle maaltijd maken die ook nog eens razend goedkoop was. Een uitdaging. We hadden al een beetje gekeken op het internet voor pasta carbonara omdat we dat wel eens aten bij het Gardameer. We hadden vooral verse ingrediënten nodig, want pasta's en rijst enzo hebben we eigenlijk altijd wel in huis net zoals ui en knoflook.

woensdag 4 oktober 2017

Healthy dip: Geroosterde paprika cashew dip met feta done

Deze heerlijke dip gemaakt van geroosterde paprika's, cashewnoten en feta komt uit het kookboek Eerlijk eten, één van onze favoriete kookboeken op dit moment. Eerder plaatsen wij al de bietensoep met kokos, ook afkomstig uit het boek. Dit boek inspireert ons om bewuster inkopen te doen, stil te staan bij fairtrade producten, waardoor boeren en arbeiders aan de andere kant van de wereld een betere toekomst hebben. In deze dip zijn fairtrade cashewnoten gebruikt. Je kunt de dip eten met een heerlijk vers afgebakken stokbroodje, op een toastje, of om je groenten in te dippen. Wij hebben hem zelf gebruikt als pasta saus in combinatie met een beetje kookroom. Je kunt hier echt alle kanten mee op!

dinsdag 3 oktober 2017

Vegetarische Tajineschotel

De tajine is een traditionele stoofpot uit Noord-Afrika die wordt gebruikt voor het bereiden van suddergerechten. Dankzij de kegelvormige vorm van de stoofpot condenseert alle stoom tegen de deksel van de pan en druipt weer in het gerecht. Hierdoor hoeft er nauwelijks vet toegevoegd worden, de ingrediënten koken in hun eigen kookvocht. Het duurt wel even voor dit gerecht klaar is, je laat het namelijk 30 minuten stoven. Dit zorgt ervoor dat de aroma's kunnen vrij komen en in elkaar overgaan, wat resultaat in intense smaken!

zondag 1 oktober 2017

#44 Persoonlijk Photo Diary: Pokébowls, leuke events & etentjes

Hoi lieve lezers. We zijn weer een week verder en daarom is het weer tijd voor een nieuwe photodiary. Afgelopen week zijn we ontzettend veel uit eten geweest. We beseffen soms niet hoe bijzonder het eigenlijk is dat we zo op zoveel plekken (gratis) kunnen eten, dus soms is het goed om hier even bij stil te staan en hier dankbaar voor te zijn. Naast het uit eten gaan hebben we ook een paar leuke events gehad deze week en gezellig afgesproken met onze nieuwe gastblogger, Anne. We zijn daarnaast nog steeds ontzettend druk met onze website, die nu hopelijk toch online kan gaan vanaf 1 november! Zijn jullie al benieuwd en kijken jullie mee met onze week in foto's?