NODIG: (voor 4 personen):
- 150 gram ongebrande cashewnoten
- 2 rode paprika's
- 2 el milde olijfolie
- 1 teen knoflook
- 2 sjalotten, fijnsgesneden
- blaadjes van 3 takjes tijm, fijngehakt
- 1-2 el vers citroensap
- 1 kopje water
- 30 g feta
- zout en versgemalen peper
HOE:
- Week de cashewnoten 30 min. in koud water.
- Verwarm de oven voor op de hoogste stand en rooster de paprika's: snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de steel, zaadjes en zaadlijsten en leg ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat of in een vlakke schaal.
- Rooster ze tot het velletje zwart blakert, haal de paprika's uit de oven en doe ze in een plastic zak (bijvoorbeeld een pedaalemmerzak). Maak de zak goed dicht en laat de paprika's enigszins afkoelen.
- Haal de paprika's uit de zak, wrijf de zwarte velletjes eraf (gaat het makkelijkst onder de koude kraan) en snijd de ontvelde paprika's in grove stukken.
- Verhit 2 el milde olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook op middelhoog vuur glazig (niet bruin laten worden). Doe cashewnoten, sjalot en knoflook, 3/4 van de tijm, citroensap en paprika's in de keukenmachine of blender en pureer.
- Breng op smaak met peper en zout en doe de dip in een mooi schaaltje.
- Kruimel de feta erover, bestrooi met de rest van de tijm en serveer met vers brood!
Tip: Weinig tijd? Gebruik ontvelde paprika's uit een pot als je weinig tijd hebt.
Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek Eerlijk eten? Je kunt hem hier bestellen!
Naomi
Oh, wat lekker zeg!
BeantwoordenVerwijderen