maandag 23 november 2015

Meatless monday: Vegetarische Tajineschotel

Het is weer maandag en dat betekent weer een 'meatless' maaltijd. Deze keer een gerecht gemaakt in de Tajine, bedacht door Bart Groothof, klasgenoot van Naomi van de opleiding Voeding & Diƫtetiek. De tajine is een traditionele stoofpot uit Noord-Afrika die wordt gebruikt voor het bereiden van suddergerechten. Dankzij de kegelvormige vorm van de stoofpot condenseert alle stoom tegen de deksel van de pan en druipt weer in het gerecht. Hierdoor hoeft er nauwelijks vet toegevoegd worden, de ingrediƫnten koken in hun eigen kookvocht. Het duurt wel even voor dit gerecht klaar is, je laat het namelijk 30 minuten stoven. Dit zorgt ervoor dat de aroma's kunnen vrij komen en in elkaar overgaan, wat resultaat in intense smaken!




NODIG (voor 2 personen)
- 1 rode paprika
- 300 gram aardappels
- 150 gram wortels
- 2 uien
- 200 gram tomaten
- 200 gram vegetarisch gehakt
- 120 ml bouillon
- 10 gram verse munt
- komijnpoeder
- kaneel
- paprikapoeder
- kurkuma
- saffraan (2 draadjes)
- evt Turks brood

HOE:
- Zet een pan met 120 ml water op. Voeg de bouillon hieraan toe (blokje of poeder) en roer tot het blokje is opgelost.
- Snijd de aardappel, tomaat, paprika, wortel en ui in hapklare stukjes.
- Verhit een eetlepel olijfolie in de tajine. Bak hierin de ui, wortel, paprika, aardappel en tomaat met de kurkuma en de kaneel. Doe dit 5 minuutjes.
- Voeg vervolgens de bouillon en de saffraan eraan toe.
- Doe de deksel op de tajine en laat 30 minuten stoven op laag vuur
- Voeg nu het vegetarisch gehakt, komijnpoeder en paprikapoeder toe en laat het nog 15 minuten op het vuur staan met de deksel op de tajine.
- Snijd nu verse munt en garneer je bord ermee!
- Gerecht kun je serveren met vers afgebakken (Turks) brood
- Eet smakelijk!

Groetjes,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen