NODIG (voor 2 personen)
- 1 rode paprika
- 300 gram aardappels
- 150 gram wortels
- 2 uien
- 200 gram tomaten
- 200 gram vegetarisch gehakt
- 120 ml bouillon
- 10 gram verse munt
- komijnpoeder
- kaneel
- paprikapoeder
- kurkuma
- saffraan (2 draadjes)
- evt Turks brood
HOE:
- Zet een pan met 120 ml water op. Voeg de bouillon hieraan toe (blokje of poeder) en roer tot het blokje is opgelost.
- Snijd de aardappel, tomaat, paprika, wortel en ui in hapklare stukjes.
- Verhit een eetlepel olijfolie in de tajine. Bak hierin de ui, wortel, paprika, aardappel en tomaat met de kurkuma en de kaneel. Doe dit 5 minuutjes.
- Voeg vervolgens de bouillon en de saffraan eraan toe.
- Doe de deksel op de tajine en laat 30 minuten stoven op laag vuur
- Voeg nu het vegetarisch gehakt, komijnpoeder en paprikapoeder toe en laat het nog 15 minuten op het vuur staan met de deksel op de tajine.
- Snijd nu verse munt en garneer je bord ermee!
- Gerecht kun je serveren met vers afgebakken (Turks) brood
Eet smakelijk!
Groetjes,
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten