donderdag 20 juli 2017

Hotspot in Haarlem: Bistrobar Indonesia

De komende tijd gaan wij weer op zoek naar de leukste hotspots in Nederland. Door Social Deal zijn wij gevraagd om hotspots in de omgeving Haarlem uit te proberen en hierover te bloggen. Afgelopen week hebben wij genoten van de Indonesische keuken bij Bistrobar Indonesia. Kwaliteit kun je hier zeker verwachten want het restaurant heeft twee geweldige culinair adviseurs: Ron Blaauw & Chef Agus Hermawan. Van €37,10 voor maar €21,75 kun je hier via Social Deal genieten van een 3-gangen diner. Hierbij krijg je wel 41% korting. Je waant je echt even in Azië wanneer je hier dineert tussen de bamboe & planten!Jungle vibes

In het voormalige pand van The Gin Sum Club, een imposant bankgebouw in hartje Haarlem, zit nu Bistrobar Indonesia. Eigenaar Thierry Smagge heeft hierbij de handen ineens geslagen met Ron Blaauw en Chef Agus Hermawan. Chef Agus is geboren op Java en leerde het authentieke Indonesisch koken van zijn moeder. Wanneer je binnenstapt in het imposante gebouw, waan je je gelijk in de jungle. Veel planten, schermen van bamboe, zitjes van rotan, je krijgt echt even het gevoel alsof je in Azië bent. Zelfs tussen de hoge tafels waar je aan dineert zit je verscholen tussen het groen.


Indo Street Food

Bistrobar Indonesia serveert naast Indonesische klassiekers (zoals een rijsttafel) ook verschillende 'Indo Street Food' gerechten geserveerd in een modern Indonesisch jasje.
Wij begonnen met twee Streetfood snacks, de 'Tahu Mendoan', gebakken tempeh in tempura en pittige ketjapsaus en de krokant gebakken Indonesische wonton met varkensgehakt en pittige gembersaus, ofwel 'Pangsit Goreng'. Verfijnd en goed op smaak (lees: lekker pittig!)


Na de Streetfood snacks was het tijd voor een mega uitgebreide rijsttafel. En uitgebreid was hij zeker! Van de typisch Indonesische vleesgerechten Babi Ketjap (varkensvlees in ketjap, steranijs en ketoembar) en Saté Ayam (kippendij met pindasaus) tot aan heerlijke vega gerechtjes, zoals Sambal Goreng Telor (Ei met kruidige kokossaus) of Tahoe Ketoprak (Taugé en tahoe in ketjapsaus). Mijn all time favourite is toch echt de Gado Gado (groenten met pindasaus), verslavend lekker. Iets minder mijn ding was de Sajoer Lodeh (groenten in kokosbouillon met petehbonen), maar dat komt wellicht omdat kokos niet mijn favourite is. De Pisang Goreng (gebakken banaan) mocht natuurlijk ook niet op de rijsttafel ontbreken. Verrassend lekker daarnaast was de Ikan Ketjap (gebakken vis met gekruide ketjapsaus). Kortom, genoeg lekkers op deze rijsttafel! Alle smaken komen goed tot hun recht en je kunt echt proeven dat hier met zorg en aandacht over is nagedacht.


Ook de toetjes bij Bistrobar Indonesia zijn heerlijk. Wij kozen voor de 'Es Durian Istimewa' (bombe met doerianmousse, passievrucht en ananassorbet) en voor een paar bolletjes mango-ijs. De Doerianmousse stonk gelukkig niet maar smaakte goddelijk in combinatie met de frisse sorbet. Echt een aanrader. Concluderend kunnen we stellen dat we een heerlijk avondje hebben gehad bij Indonesia. Vriendelijke bediening, jungle vibes & heerlijk Indonesisch eten!


Over Social Deal


Social Deal is een platform waar de leukste deals in jouw regio worden gepresenteerd. Hotspots uit je eigen regio die je kunt ontdekken met familie en vrienden. Elke dag komt er weer een nieuwe deal online. Je kunt je eenvoudig aanmelden met je e-mailadres om op de hoogte te blijven van elke nieuwe deal.

Wil jij na het lezen van deze blog genieten van het Indonesische 3-gangen diner bij Bistrobar Indoensia voor maar €21,75 (in plaats van €37,10), en dus 41% korting ontvangen?  Meld je dan aan en maak je reservering via Social Deal

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten