vrijdag 21 juli 2017

Healthy Hotspot: H/EART.H

Achter de kraampjes van de Albert Cuyp straat vind je H/EART.H. Een vega(n) hotspot / conceptstore gerund door Marco en Valentino twee enthousiaste vrienden. Beiden afkomstig uit Italië liepen ze elkaar tegen het lijf bij het Amstelhotel. Hun passie voor kleding, kunst en natuurlijk eten is wat hun bond. Deze passie vind je terug in H/EART.H.

Schommels, veel planten en veel kunst. Check. Naast een passie voor eten, ontwerpen de twee vrienden ook hun eigen kleding. H/EART.H is niet alleen een restaurant, maar biedt ook anderen een platform voor de verkoop van hun producten. Ze verkopen kleding, schoenen en aan de muur vind je kunst van artiesten van over de hele wereld.
Unieke gerechten geïnspireerd op de wereldkeuken

Het menu is geïnspireerd op de wereldkeuken waar Valentino tijdens zijn reizen mee kennis heeft gemaakt. Vrijwel het gehele menu is vegan, maar er zijn ook vegetarische opties. Op de kaart staan diverse vegan soepen, sandwiches, specials en sappen. De kaart is uniek, denk aan: sushi van zwarte quinoa, ravioli die op de Japanse vlag lijkt en zes (!!!) verschillende smaken tiramisu.  Daarnaast maken zij als eerste in Europa zélf hun vegan gnocchi. Zonder ei.Wij zochten een plekje op een van de schommels. Een idee wat is opgedaan uit Mexico. Zo cool! We begonnen met een proeverij van alle soepen. We kregen shots met geroosterde aubergine & cannelonibonen-creme soep, geroosterde zoete aardappelsoep, bloemkool-currysoep en een gele courgette-dragon soep. Allemaal heel lekker! Vervolgens werden we verwend met courgettebootjes met gemarineerde spelt, guacamole, radijs, tomaten, biet en granaatappelpitjes en gnocchi gemaakt van guacamole met tomatensaus en toefjes van mais en gegrilde paprika. Waanzinnig lekker! Tip: probeer zeker de gnocchi van guacamole. Tenslotte werden we verwend met maar liefst twee vegan tiramisu's: de klassieke tiramisu en een tiramisu met mango. Mogen wij alsjeblieft het recept?In de rest van de wereld bijvoorbeeld in Berlijn is er al een grote vegan scene. In Nederland is het nog niet zo groot. Amsterdam is volgens de twee de perfecte plek om een vegan plek als H/EART.H te beginnen. Er is geen plek zoals H/EART.H in Amsterdam en hier kun je kennis maken met vegan food. De twee zijn ontzettend gastvrij en maken met iedereen een praatje. Hier ben je niet op bezoek in een restaurant, maar voelt het alsof je op bezoek gaat bij een van je vrienden. Het eten is ongelofelijk lekker en origineel. Waan je in deze urban jungle en laat je prikkelen en inspireren door de verassende vega(n) gerechten.

Bekijk hieronder nog meer mooie foto's van H/EART.H

Liefs,

Robin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten