Het recept van deze pompoencurry met linzen, yoghurt en munt vond ik in het blad Boodschappen. De herfst is het ultieme seizoen om ongegeneerd pompoen te eten. Wij zijn dol op deze vrucht die familie is van de meloen en komkommer. Het is een vegetarisch recept waarin de linzen voor eiwitten zorgen. Hierdoor is het een volledige maaltijd.
NODIG (4 personen):
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 ui
- 1 flespompoen
- Rode Curry pasta
- 200 ml gezeefde tomaten
- 100 ml groentebouillon
- 300 gram bruine linzen
- 2 kopjes haver
Topping (per persoon):
- eetlepel Griekse yoghurt
- 1 takje munt
HOE:
- Snipper de ui en schil en snijd de pompoen in blokjes. Geen idee hoe je een pompoen schoon kunt maken? Hier kun je een handig filmpje bekijken.
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg 2 eetlepels van de currypasta toe en bak op de laagste stand een paar minuten mee.
- Voeg de pompoen toe en roerbak die ook een paar minuten mee. Voeg dan ook de groentebouillon en de tomatenpassata toe. Laat het geheel ongeveer 30 minuten stoven tot de pompoenblokjes beetgaar zijn.
- Spoel de haver om en kook in 30 minuten gaar in 1,5x de hoeveelheid water.
- Laat de linzen uitlekken en voeg deze bij de pompoencurry. Verwarm deze nog 5 minuten mee.
- Serveer de curry samen met de haver en een eetlepel Griekse yoghurt op het bord. Garneer het geheel met fijngesneden munt.
Liefs,
Robin
- 200 ml gezeefde tomaten
- 100 ml groentebouillon
- 300 gram bruine linzen
- 2 kopjes haver
Topping (per persoon):
- eetlepel Griekse yoghurt
- 1 takje munt
HOE:
- Snipper de ui en schil en snijd de pompoen in blokjes. Geen idee hoe je een pompoen schoon kunt maken? Hier kun je een handig filmpje bekijken.
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg 2 eetlepels van de currypasta toe en bak op de laagste stand een paar minuten mee.
- Voeg de pompoen toe en roerbak die ook een paar minuten mee. Voeg dan ook de groentebouillon en de tomatenpassata toe. Laat het geheel ongeveer 30 minuten stoven tot de pompoenblokjes beetgaar zijn.
- Spoel de haver om en kook in 30 minuten gaar in 1,5x de hoeveelheid water.
- Laat de linzen uitlekken en voeg deze bij de pompoencurry. Verwarm deze nog 5 minuten mee.
- Serveer de curry samen met de haver en een eetlepel Griekse yoghurt op het bord. Garneer het geheel met fijngesneden munt.
Liefs,
Robin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten