dinsdag 27 oktober 2015

Gezond ontbijtje: Romige parelgort met peer en kardemom

Ontbijten doen wij heel graag en we vinden het al helemaal leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Wij gingen aan de slag en creëerden deze lekkere romige parelgort met peer en kardemom.

Wat is parelgort?
Parelgort is met zijn ronde korrel de gepelde en geslepen telg van de gerstfamilie. Gerst is een graansoort. Bij parelgort is de zemel er als het ware van afgeslepen en daarom krijgt het zo'n mooie ronde vorm. Parelgort heeft een zeer lage glycemische index, dus voorkomt schommelingen in je bloedsuiker en je voelt je lang verzadigd! Je kunt veel verschillende dingen maken van parelgort, bijvoorbeeld risotto of een lekkere salade. Of je gebruikt het als rijstvervanger. De smaak is vrij neutraal, je moet het zelf lekker maken! 


NODIG (voor 2-3 personen):
- 200 gram parelgort
- 400 ml (plantaardige)melk
- 2 peren
- 1 theelepel kardemompoeder
- 1 mespunt kruidnagelpoeder
- 1 vanillestokje
- 1 kaneelstokje
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker

HOE:
- Doe de rijstmelk en de parelgort in de pan samen met het kardemompoeder, kruidnagelpoeder, het merg van het vanillestokje en het kaneelstokje en breng al zachtjes roerend aan de kook.
- Laat de parelgort in ongeveer 25 minuten zacht kokend de melk opnemen.
- Snijd één peer in stukjes en voeg na 10 minuten toe en laat deze meekoken. Schil en snijd de andere peer in plakjes.
- Verwarm een beetje kokosolie in de pan en bak de plakjes peer kort aan. Bestrooi ze tijdens het bakken met ongeveer 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
- Verdeel de romige parelgort over twee kommen of borden, verdeel de plakjes gekarameliseerde peer erover heen en bestrooi met wat kokosbloesemsuiker.


Liefs,

Robin & Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten