Eet je een avondje alleen? Probeer dan eens onze pilav van quinoa. Een super gezond en super lekkere maaltijd! Natuurlijk kun je ingrediƫnten ook aanpassen op het aantal personen. Quinoa heeft een hoge voedingswaarde met veel vezels en eiwitten. De geroosterde pijnboompitten zorgen samen met de winterpeen, spinazie en kip voor een mediterrane twist!
NODIG (voor 1 persoon)
- 70 gram quinoa
- 10 gram pijnboompitten
- een eetlepel olijfolie
- een rode ui
- 75 gram winterpeen
- 75 gram kipfilet
- 5 gram krenten
- 75 gram spinazie
- chilipoeder
- rozemarijn
- zout en peper
HOE:
-Spoel de quinoa goed af en breng deze in een kleine steelpan met water al roerend met een pollepel
aan de kook (per 100 gram quinoa, 150 ml water). Kook vervolgens de quinoa 8
minuten. Neem de pan van het vuur en laat de quinoa afgedekt nog even
doorgaren.
- Rooster ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de pijnboompitten 3 minuten. Laat deze afkoelen op een bord.
- Garneer de kip eventueel met wat chilipoeder en rozemarijn. - Rooster ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de pijnboompitten 3 minuten. Laat deze afkoelen op een bord.
- Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de kip en de winterpeen toe en laat dit 5 minuten bakken. Zet het vuur op middel-hoog en voeg de krenten en de spinazie in delen toe.
- Voeg de quinoa toe en schep om tot de spinazie is geslonken, en schep de geroosterde pijnboompitten er doorheen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
Liefs,
Robin en Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten