donderdag 29 oktober 2015

Cranberry cheesecake met 'cinnamon oat cookie' bodem

Van Le Bonbon Franc ontvingen wij de Cinnamon Oat Cookies, een glutenvrije bakmix voor ongeveer 30 koekjes. We besloten om in plaats van koekjes de bakmix te gebruiken voor de bodem van een cheesecake, onze favoriete guilty pleasure. Daarom waren we extra blij toen we de bakmix voor de Cinnamon Oat Cookies van Le Bonbon Franc ontvingen.

Het meel bestaat uit: havermeel, kokosbloesemsuiker, kokosmeel, kaneel en Keltisch zeezout. Daarnaast is het 100% natuurlijk en bevat geen witte rijst, dextrose, aardappel- en maiszetmeel.
Halleluja, eindelijk een optie voor de bodem van een gezonde cheesecake!




Le Bonbon Franc

Le Bonbon Franc maakt bakmixen van grondstoffen die afkomstig zijn van biologische (dynamische) telers en zijn vrij van tarwe, gluten, maïs- en aardappelzetmeel, witte rijst en dextrose. De producten zijn gemaakt op basis van oergranen en 100% natuurlijk. Oergranen zijn minimaal bewerkt en boordevol belangrijke voedingsstoffen en bevatten veel vezels. Het eten van deze granen zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel en een snel verzadigd gevoel. 


"Wij helpen je op weg, jij doet de rest! Bakken zonder schuldgevoel!" 
(Natalie Rocha, Le Bonbon Franc) 


Wat zo prettig is aan de bakmixen is dat je in een handomdraai een lekkere taart op tafel kunt zetten. het komt dan wel uit een zakje, maar wel een zakje met gezonde ingrediënten. Je hoeft zelf alleen maar eieren, groenten, room- of kokosboter toe te voegen. Snel en gezond. Wij zijn fan! 
Je kunt de bakmixen bestellen op Le Bonbon Franc. Hier vind je ook lekkere recepten en andere baktips! 

NODIG: 
- 1 pak Cinnamon Oat Cookies van Le Bonbon Franc
- 340 gram cranberry's  (verse)
- 250 gram bosvruchten (uit diepvries, maar ontdooit)
- 2 eieren
- 1 eiwit
- 125 gram roomboter
- 750 gram griekse yoghurt
- 250 gram ricotta
- 6 eetlepels kokosbloesemsuiker

HOE:
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Was de cranberry's en kook ze ongeveer 5 minuten.
- Bekleed de bodem van een ronde taartvorm met bakpapier. Kneed de bakmix, de roomboter en het ei met de hand of in een keukenmachine tot een soepel deeg. Verdeel het over de taartvorm en druk het plat met een lepel. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de 'kaas-laag' door de ricotta, Griekse yoghurt, het ei, het eiwit en de eetlepels kokosbloesemsuiker te mixen tot een glad beslag. Voeg ook de cranberry's en 1/2 doosje toe en mix deze kort mee. Spatel vervolgens de andere helft van de bosvruchten voorzichtig door het beslag.
- Haal de bodem wanneer het 10 minuten in de oven gezeten heeft uit de oven en verdeel de kaaslaag over de bodem.
- Zet de cheesecake in de oven en bak hem 50 minuten op 160 graden. Haal 'em uit de oven en laat afkoelen. Laat de cheesecake vervolgens 3 uur in de koelkast opstijven. 

Liefs,

Robin en Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen