vrijdag 30 oktober 2015

Wat eten we vandaag: Italiaanse runderstoofpot met groenten en rijstIn deze tijd van het jaar is het heerlijk om een stoofpotje te maken. De runderlappen met de rijst vormen de hoofdingrediënten van dit gerecht. Het recept zit vol met verse groenten met perfecte smaak combinaties die je heerlijk aan het smullen zetten.

NODIG (voor 1-2 personen)

- 125 ml runderbouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- 160 gram magere runderlappen
- 1 ui
- 120 gram tomaat
- 2 tenen knoflook
- 125 gram bleekselderij
- 120 gram winterpeen
- 50 gram champignons
- 5 gram groene peper
- 100 gram rijst
- verse basilicum en bieslook
- peper en zout

HOE:
Verhit de bouillon in een pannetje. Snij de runderlappen in blokjes en snipper de ui.
- Verhit de olie in een grote wok en bak de runderlappen kort bruin. Fruit de ui in de pan met het vlees 1 à 2 minuten. Vervolgens de bouillon toevoegen,  vuur laag en laat 90 minuten sudderen.
- Snij vervolgens de winterpeen, champignons, bleekselderij, knoflook, groene peper en tomaat.
Roer het stoofpotje regelmatig door. Voeg na 90 minuten alle groenten toe aan de pan en meng dit goed door elkaar. Laat dit ongeveer 30 minuten koken, vergeet niet regelmatig door te roeren.  

- Snij de bieslook fijn en scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
- Zet water op en kook de rijst gaar. Voor een gezonde versie kun je ook voor zilvervliesrijst gaan. Giet de rijst af en laat even uitdampen. Verdeel de rijst over het bord en schep daar bovenop het stoofpotje. Voeg de bieslook en basilicum toe. 

Eet smakelijk!

Liefs,

Robin en Naomi


Serveersuggestie: 
Schep de rijst in een kommetje en dek dit af met folie. Laat 2 à 3 minuten staan.
Verwijder de folie en keer het bakje in een vloeiende beweging om op het bord en haal voorzichtig het bakje omhoog. De rijst blijft mooi in de vorm van het kommetje achter op je bord! Schep hier het stoofpotje omheen. 

2 opmerkingen: