zaterdag 31 oktober 2015

Review: Senza Tea

Sponsored. Niets lekkerder dan een mok thee toch? Wij zijn echte theeleuten. Rooibos, groene thee of verse munthee... wij drinken er dagelijks liters van. Van Senza Tea ontvingen wij een aantal proefpakketjes met losse thee, zodat wij konden genieten van een kop heerlijke, echte thee. Senza Tea wil laten zien dat het zetten van losse thee niet veel meer werk is dan theezakjes. Naast de losse thee ontvingen we daarom ook origami theefilters. Wij zijn benieuwd! Zijn wij overtuigd geraakt van het gemak van een goed gezet kopje losse thee?Senza Tea

Het idee ontstond toen Jeroen een aantal jaar geleden thee bestelde in Parijs. Hij kreeg een kop heet water en losse thee. Elke keer dat hij in Nederland een theezakje kreeg, dreef de teleurstelling weer boven. Geleidelijk is hij zich meer gaan verdieping in thee en zijn veelzijdigheid, en hij leerde tijdens zijn opleiding tot theesommelier over het verschil tussen theezakjes en losse thee. Zijn idee? Het serveren van mooie losse theeën eenvoudig en efficiënt maken! 
"Wij willen iedereen de mogelijkheid geven om te kunnen genieten van een kop heerlijke, echte thee. Dit doen we omdat we fan zijn van thee. Want thee is lekker, gezond en een moment om van te genieten."

De perfecte kop thee met beleving en een authentieke smaak is volgens Senza Tea met de hand verwerkt en komt niet uit een zakje. Daarom verkopen zij alleen losse thee, waarvan de bladeren niet fijn worden gehakt. Hierdoor behoudt de thee ontzettend veel goede stoffen zoals anti-oxidanten, vitamines en andere stoffen die positief zijn voor je gezondheid. Senza Tea maakt gebruik de fijne en aromatische 'full leaf' theeën met alleen natuurlijke ingrediënten. 

Bij Senza werken ze met respect voor mens en milieu, en duurzaamheid staat bij Senza Tea hoog in het vaandel. De thee is afkomstig uit China en Taiwan waar de werkomstandigheden op de plantages over het algemeen heel goed zijn. Daarnaast is de thee voor een groot deel biologisch en door met losse thee te werken wordt afval verminderd doordat de thee niet individueel verpakt wordt. 

De Thee

We ontvingen in totaal acht verschillen de soorten thee met origami theefilters.Wij zijn erg benieuwd naar het gebruikersgemak en natuurlijk naar de smaak. De thee wordt geleverd in handig afsluitbare bruine verpakkingen, nothing fancy. Op de achterkant vind je een korte introductie van de thee, de ingrediënten en de bereidingswijze. Dit is fijn want niet iedere thee wordt op dezelfde manier gezet. De trekduur of de warmte van het water verschilt per theesoort. Hierdoor weet je dus hoe je de perfecte kop thee zet!

Wij ontvingen de volgende smaken:
- Spicy Chai zwarte thee, gember, citroenschil, kardamon, roze peper, steranijs, kruidnagel, piment
- Warming Soul rooibos, kaneel, vanille, zonnebloemblad en roze peper
- Lapsong Souchong zwarte thee, rook 
- White paradise witte thee, lychee, rozenbladeren en citroengras
- Green Jasmine groene thee, jasmijnbladeren
- Earl Grey Blue Flower zwarte thee, bergamot olie, korenbloesem
- Orange chocolate groene thee, appel, citrusschil, cacao, natuurlijk aroma, sinasaappelblad, zonnebloemblad
- Star Mix anijszaden, steranijs, jeneverbessen, meadowsweet, bramenblad, munt, zoethout

Gebruikersgemak
De origami filters die bij de thee geleverd zijn, werken makkelijk en kunnen voor verschillende soorten mokken of glazen worden gebruikt. De thee moet worden afgemeten met een maatlepel, maar wij gebruikten hiervoor gewoon een theelepeltje en schatten de hoeveelheid. Op de website kun je overigens ook een maatlepeltje bestellen. De theefilters, gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal, zijn niet herbruikbaar en gooi je na gebruik weg. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een herbruikbaar theebuideltje om afval te verminderen.

De geur
Wanneer je de verpakking openmaakt, is de heerlijke geur het eerste wat je opvalt. De thee ruikt heerlijk en je krijgt spontaan trek in je kopje thee. Daarnaast zie je ook direct welke ingrediënten zijn gebruikt, en het is absoluut geen gruis! Fijn!

De smaak
Nog belangrijker dan de geur, is natuurlijk de smaak. Nadat de thee voldoende getrokken is, kun je genieten van je dampende mok thee. Je proeft dat de thee, echt thee is, de thee is vol van smaak en zeer aromatisch. Kortom, we zijn erg enthousiast over Senza Tea. Warming soul, white paradise en orange chocolate zijn onze favoriet, maar eigenlijk zijn ze allemaal heerlijk. Senza Tea heeft ons kunnen overtuigen dat het zetten van thee met losse thee net zo makkelijk is als met een theezakje!

Ben jij al bekend met Senza Tea? En welke thee lijkt jou het lekkerst?

Liefs,

Robin

Je kunt de thee bestellen hier bestellen! 


*Dit is een gesponsord artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten