woensdag 4 november 2015

Gezond tussendoortje: Chocolate oatmeal bread


Wij zijn allebei erg fan van havermout. We beginnen onze dag altijd met een flinke bak van dit heerlijke vezelrijke graan. Maar naast 'standaard' papjes kun je er nog veel meer mee. We zijn dan ook een enorme fan, van onze blog-collega's van havermoutje. Wat een creativiteit!
Zo vonden we onderstaand recept op hun site. Een heerlijk brood (soort kruising tussen een brownie en een brood) gemaakt van havermout, cacao en dadels. Gezond, zeer vullend en ook nog eens erg lekker.
We mengden er nog wat verschillende noten door, voor een lekkere 'bite'.






NODIG (voor 1 brood):
•100 gram havermeel
•100 gram havermout
•200 ml amandelmelk
•2 el cacao poeder
•10 dadels
•2 eieren
•handje rozijnen
•handjevol gemengde ongebrande noten
HOE:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Kook 100 gram havermout in 200 ml melk samen met 2 eetlepels cacao poeder. Laat dit een paar minuutjes koken. Meng dit mengsel samen met het havermeel en de eieren. Als je geen havermeel hebt kun je ook havermout fijnmalen tot meel. Maal de dadels en de noten ook fijn en voeg al deze ingrediënten bij elkaar en roer het goed door. Vet vervolgens een bakblik in (of plaats een bakpapiertje in het bakblik) en giet het mengsel in het bakblik. Zet het bakblik in de oven en laat het ongeveer 30-40 minuten bakken. Prik met een satéprikker in je brood om te kijken of het gaar is. Blijft de satéprikker schoon als je hem ermee steekt, dan is het brood klaar.  Houd hem wel goed in de gaten want de bovenkant wordt snel zwart. Dan kun je het beste even een aluminiumfolie er over heen doen vervolgens nog even kort in de oven zetten! Het brood even laten afkoelen en dan kun je hem in mooie plakken snijden. Smullen maar!!

Benieuwd naar nog meer recepten van Havermoutje? Ze hebben een geweldig boek uitgebracht met heel veel heerlijke havermout-recepten! Koop hem nu!


Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen