maandag 1 juni 2015

Meatless Monday: Frisse broccoli-courgettesoep

Dit recept voor deze frisse broccoli-courgettesoep staat in het boek Het Normale dieet van Esmee K√∂hler. Deze makkelijke soep is fris, licht en smaakvol. Kant en klare soepen van niet nader te noemen producenten zitten vaak vol met zout. Door zelf soep te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat er niet teveel zout in zit. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!


NODIG (4 personen)
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 300 gram broccoli
- 1 grote ui
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- paar blaadjes verse munt
- versgemalen peper en zout
- optioneel: vier sneetjes volkorenbrood



HOE:
- Snijd de knoflook en de courgette fijn, snipper de ui en snijd de broccoli in roosjes.
- Verhit de olie in de pan en fruit de knoflook en de ui een paar minuten (pas op dat de knoflook niet verbrand!).
- Bak vervolgens de courgette een vijf minuten en voeg daarna de broccoli, de bouillonblokjes en 1 liter water toe. Laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en maak op smaak met wat peper en zout. Voeg tot slot een paar blaadjes munt toe.
- Je kunt de soep serveren met geroosterd brood.

Liefs,

Robin

Ben je zelf nieuwsgierig geworden naar Het Normale Dieet? Je kunt het boek hieronder bestellen voor maar 14,99!

Koop bij bol.com

1 opmerking:

  1. Nou makkelijker kan niet! Lekker en gezond!

    Grtz
    Farah
    www.allroundpixel.com

    BeantwoordenVerwijderen