donderdag 15 oktober 2015

Wat eten we vandaag: Courgetti met gehakt en paprikasaus


Deze super lekkere pastasaus is weer eens wat anders dan een normale tomatensaus. We vinden het leuk om met verschillende sauzen te experimenteren. Deze keer kozen we voor een pastasaus van gegrilde paprika's: lekker!
NODIG (2 personen): 
- 1,5e courgette
- 300 gram gehakt
- Pot gegrilde paprika's of 3 verse geroosterde paprika's
- 1 ui
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- Provençaalse kruiden
- Bouillonblokje
- Parmezaanse kaas

HOE:
- Er is een snelle versie voor dit recept (1) en een iets uitgebreidere versie wanneer je ervoor kiest om de paprika's zelf te roosteren (2).

1. Gebruik een pot met gegrilde paprika en snijdt deze de paprika's in stukken of;
2. Verwarm de oven op 225 graden wanneer je ervoor kiest om zelf de paprika's te roosteren. Leg de paprika's op een bakplaat en rooster ze in 25 minuten tot het vel zwart geblakerd is. Doe ze vervolgens in een gesloten plastic zak en laat ze 15 minuten afkoelen, dan kun je het vel en de zaadjes makkelijk verwijderen.

- Verwarm olie in een pan en fruit hierin de fijngesnipperde knoflook en ui.
- Doe de in stukken gesneden paprika, ui en knoflook in de blender en blend het tot een gladde massa. Voeg zo nodig nog wat olijfolie toe. Voeg ook een eetlepel Provençaalse kruiden en naar smaak peper toe.
- Bak vervolgens het gehakt met een bouillonblokje rul.
- Maak ondertussen spaghetti van de courgette. Voeg dit toe wanneer het gehakt gaar is. Bak even kort mee en voeg tenslotte de paprikasaus toe. Laat de saus ongeveer 10 minuten inkoken.
- Garneer de courgetti met verse Parmezaanse kaas.

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten