dinsdag 13 oktober 2015

Wat eten we vandaag: Gekarameliseerde pompoen uit de oven

Pompoen bevat een hoop vitamines zoals B1, C en D en mineralen zoals kalium, ijzer en zink. Ook zitten ze vol vezels en antioxidanten.  De meeste pompoenen zijn oranje en bevatten net als wortels caroteen, wat goed is voor je huid en ogen. Daarnaast helpen pompoenpitten tegen kwaaltjes in je darmen.

Pompoen kun je op veel verschillende manieren bereiden. In dit recept wordt de pompoen langzaam in de oven gegaard, waardoor de suikers in de pompoen langzaam gekarameliseerd worden!




NODIG (2 personen):
- 1 zakje pompoenblokjes of 1 butternut-pompoen in blokjes gesneden
- 150 gram cous cous
- 3 uien in ringen
- 1 kipfilet
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 laurierblaadje
- 1 eetlepel rozemarijn
- 3/4 takjes verse tijm
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1 9kippen)bouillonblokje
- peper / zout / olijfolie

HOE:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in ringen en vermeng deze samen met de pompoenblokjes in een ovenschaal. Besprenkel het met ongeveer 4 eetlepels olijfolie en de kruiden en specerijen en hussel het even goed door elkaar.
- Zorg ervoor dat de groenten goed verspreid liggen. Rooster de groenten in ongeveer 35 minuten gaar.
- Breng een laagje water met een (kippen)bouillonblokje aan de kook en stoom de kip in een stoommandje in ongeveer 25 minuten gaar.
- Maak ondertussen de couscous klaar en roer er een eetlepel olijfolie doorheen.
- Schep de couscous en de groenten op een bord. Pluk ondertussen de kipfilet en verdeel dit over de borden. Garneer met wat blaadjes verse peterselie.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

1 opmerking:

  1. Als je dit recept vegatarisch wilt houden, kun je de kip dan gewoon weglaten of is er een goede vervanger?

    BeantwoordenVerwijderen