maandag 12 oktober 2015

Meatless monday: Indiase linzencurry met naan

Voor Wakker Dier moesten wij voor dierendag een heerlijk vegetarisch menu bedenken en dit in een leuk thema: Indiaas. Een curry kon daarom natuurlijk niet ontbreken in dit menu. De basis voor elke curry is een masala: een mengsel van specerijen en kruiden. We hebben hier de specifieke Indiase Garam Masala gebruikt om het gerecht een echte Indiase smaak te krijgen. Daarnaast worden er in dit gerecht linzen gebruikt, eiwitrijke peulvruchten. Hierdoor vormt dit gerecht een uitstekende bron van proteïnes en is daardoor goed geschikt voor vegetariërs!






Ingrediënten (voor 2 personen):
- 200 gram rode linzen (voorgekookt)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- een rode paprika
- 2 wortels
- 2 tomaten
- 2 naanbroden
- ongeveer 2,5 cm geraspte gemberwortel
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 200 gram biologische yoghurt
- sap van een halve citroen

Kruiden:
- 2 tl garam masala
- 0,5 tl kurkuma
- 1 tl gemalen komijn
- 0,5 tl chilipoeder
- 0,5 tl kaneel
- verse koriander
Bereiding:
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook  en gember op laag vuur in vijf minuutjes zacht. - Roer de tomatenpuree en yoghurt samen in een kom. Doe de garam masala, kaneel, kurkuma, komijn en chilipoeder erbij. Roer tot een romig mengsel. Zet apart. - Snijd de wortel, paprika en tomaat in kleine blokjes en voeg de wortel en paprika toe aan het ui-knoflook-gember mengsel. Bak een aantal minuten mee.
- Roer geleidelijk aan het yoghurtmengsel erdoor, en meng dan de tomaten en koriander erbij.- Roer op het laatst de linzen erdoorheen. Kook nog ongeveer 5 minuten
- Voeg het limoensap en drie eetlepels verse koriander toe en eventueel nog wat zout en peper. - Serveer met warm naanbrood


Smakelijk eten!

Liefs,
Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen