vrijdag 25 maart 2016

Gezond tussendoortje: Hartige eimuffins met wortel en zongedroogde tomaat


Naast zoete muffins heb je ook de heerlijkste hartige muffins. Vandaag maakten we deze hartige, mediterrane eimuffins met wortel, ui en knoflook. Ze zijn niet alleen super lekker, maar ook nog eens zo gemaakt!

NODIG:
- 4 eieren
- 2 eetlepels havermout
- 2 tenen knoflook
- 2/3 wortels
- 1 ui
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel basilicum
- scheutje room of melk
- Peper zout olijfolie









HOE:
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snijd de wortels, ui, knoflook en zongedroogde tomaatjes in stukjes.
- Verwarm een scheut olijfolie in de pan en bak de ui, wortels en knoflook kort. Voeg vervolgens de rozemarijn, tijm en basilicum toe en bak kort mee.
- Kluts de eieren met een scheutje room of melk en maak het op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de havermout en het wortel/knoflook/ui mengsel toe en verdeel de inhoud over de cupcakevormpjes.
- Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar.

Liefs,

Robin





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen