woensdag 26 november 2014

Wat eten we vandaag: Volkoren pasta met kip en groenten in tomatensaus

Zelfgemaakte pastasaus is natuurlijk het lekkerste! Vandaag een heerlijke gevulde tomatensaus met kip en groenten, bedacht door Martijn Quatfass, student op de opleiding Voeding & Diƫtetiek en klasgenoot van Naomi.
Wisten jullie dat tomaten erg gezond zijn. Ze zijn verzadigd met vitamine C, zink, calcium, ijzer. Daarnaast zijn tomaten zeer rijk aan de stof, lycopeen. Deze stof heeft bewezen te werken tegen kanker.


Bij de meeste groenten gaat het koken gepaard met verlies aan voedingsstoffen. Bij tomaten is dit echter niet het geval. Het lycopeen in een gekookte tomaat is groter dan in een rauwe tomaat. Door het verhitten worden de celwanden in de tomaat afgebroken waardoor meer lycopeen vrijkomt. Verse tomatensaus is daardoor dus erg gezond!NODIG (voor 1 persoon)

- 1 ui
- 50 gram winterpeen
- 1 teentje knoflook
- 150 gram kipfilet
- 100 gram volkoren pasta
- 120 gram tomaten
- scheutje olijfolie
- verse kruiden zoals basilicum, oregano, tijm, rozemarijn

HOE:

-Was en schil de wortel en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de ui en knoflook klein. Snijd vervolgens de tomaten in grote blokken. Snijd als laatste de kip in kleine blokjes.
- Verhit  2 eetlepels olijfolie in de pan bak de kip in ongeveer 5 minuten gaar, en voeg vervolgens de ui en knoflook toe. Bak deze nog ongeveer 3 minuten mee.
- Voeg vervolgens de tomaten en de kruiden aan het mengsel toe. Voeg eventueel water toe als er te weinig vocht in de pan zit. Laat het vervolgens minimaal 30 tot maximaal 60 minuten sudderen.
- Kook ondertussen de pasta in ongeveer 1.5 liter water beetgaar. Dit duurt ongeveer 6 minuten maar kan verschillen per type pasta! Giet de pasta af als deze gaar is. Serveer de pasta samen met de pastasaus op een bord. 

Eet smakelijk!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten