zaterdag 15 november 2014

Wat eten we vandaag: Quinoa risotto met spinazie en tilapiafilet


Voor de basis van dit recept haalden we inspiratie voor dit recept vonden we in Boodschappen. Echter hebben we een aantal ingrediĆ«nten vervangen om het nog gezonder te maken. Er wordt aangeraden om minimaal twee keer per week vis te eten. Vis is namelijk goed voor je gezondheid. Vis bevat gezonde vetten die goed zijn voor hart en bloedvaten. Vooral vette vis zoals makreel of zalm bevatten deze gezonde visvetzuren zoals: B12, B6, B2, A en D en mineralen zoals jodium, fosfor en seleen.
 NODIG (2 personen):
- 2 tilapiafilets
- 1 citroen
- 2 kleine uien of 1 grote ui
- 150 gram quinoa
- 1 groentebouillonblokje
- 1 courgette
- 150 gram spinazie (panklaar)
- 200 gram feta
- Olijfolie / peper/ zout

HOE:
- Snijdt de uien en snipper ze. Was de courgette en snijd het in kleine blokjes. Fruit de uien in wat olijfolie en voeg vervolgens de courgette toe.
-Was de spinazie en laat deze goed uitlekken voor je het bij het ui/courgettemengsel voegt, anders wordt het heel waterig. Wok de spinazie even kort mee.
- Bereid de quinoa volgens de verpakking, voeg een blokje groentebouillon toe.
- Wanneer je diepgevroren tilapiafilet gebruik, laat deze dan ontdooien (in de koelkast) en dep het droog. Besprenkel de tilapia met wat citroensap en bak het in 4-6 minuten gaar.
- Meng de quinoa met het spinazie-ui-courgette mengsel en maak op smaak met peper en wat citroensap.
- Snijdt de feta in stukjes, en verkruimel dit over de quinoa risotto.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen