woensdag 16 september 2015

Wat eten we vandaag: Marrokaanse couscous met kikkererwten

Vandaag een lekker herfstrecept met een Marrokaans tintje: een kruidige couscous met Noord-Afrikaanse kikkererwten en verse kruiden. Dit recept is heel geschikt voor vegetariërs omdat kikkererwten rijk aan eiwitten zijn.













NODIG (voor 2 personen):
- 200 gr couscous
- 2 eetlepels olijfolie
- een ui
- 2 tenen knoflook
- een winterpeen
- een halve courgette
- 100 gram kikkererwten
- 5 theelepels ras el hanout
- 1 theelepel kaneel
- 200 ml bouillon
- sap van 1/2 citroen 
- 100 gram cherrytomaatjes
- 50 gram geitenkaas
- 25 gram geroogde abrikozen
- handjevol verse munt
- handjevol verse koriander

HOE:
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui samen met de knoflook 1 à 2 minuten.
- Was de winterpeen en courgette en snijd deze in kleine blokjes.
Voeg ze samen met de kikkererwten toe aan de ui en knoflook en bak enkele minuten op laag vuur.
- Voeg de ras el hanout en de kaneel toe aan het mengsel en bak 5 minuten mee tot alles heerlijk geurt.
- Zet ondertussen water op en maak een bouillon van een bouillonbloekje of bouillonpoeder met 200 ml water.
- Pers een halve citroen uit en voeg dit sap toe aan de bouillon. Wel de couscous ongeveer 3 minuten in deze bouillon.
- Snijd de cherry tomaatjes door de helft en snijd de geitenkaas in stukjes.
- Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Voeg de cherrytomaatjes, geitenkaas en abrikozen als laatst toe aan het mengsel van kikkererwten en groenten.
- Snijd de verse kruiden (munt & koriander) fijn en garneer hiermee de couscous.

Eet smakelijk!

Liefs,

Naomi en Robin



2 opmerkingen:

  1. Gisteren gemaakt. Complimenten!! Het is een heel erg lekker recept. Staat bij ons in de top-10.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. WAt een lief compliment! We zijn erg blij dat het gesmaakt heeft :-)

      Verwijderen