dinsdag 24 november 2015

Gezond tussendoortje: Glutenvrij bananenbrood met blauwe bessen en gojibessen - done

Bananenbrood is voor mij een ideaal tussendoortje. Je kunt namelijk makkelijk een bananenbrood voor de hele week bakken, zodat je het als tussendoortje mee kunt nemen. Laat het bananenbrood na het bakken goed afkoelen en snijd het in plakken. Door het brood in individuele plakjes in te vriezen, kun je elke keer dat je een plak wil eten, een plakje uit de diepvries halen. Dit bananenbrood met blauwe bessen is gemaakt van boekweitmeel. Boekweit is een glutenvrij graan dat oorspronkelijk uit Azië afkomstig is. Het is zaad heeft een unieke driehoekige vorm. Het is heel gezond en je kunt het op veel verschillende soorten manieren gebruiken. Boekweit is een volkorengraan en zit vol met vitamines, eiwitten, vezels, mineralen en antioxidanten. Wie een glutenallergie heeft kan dit bananenbrood gemaakt van boekweitmeel zonder problemen eten, want boekweitmeel is glutenvrij! Het recept voor dit bananenbrood komt uit De Afslankswitch van Marjolein van der Velde.


NODIG:
- 350 gram boekweitmeel
- 1 1/2 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 4 eieren
- 4 grote rijpe bananen (met bruine spikkeltjes)
- 150 gram blauwe bessen
- 100 gram goji-bessen
- Snufje (Himalaya) zout
- optioneel 4 eetlepels kokosbloesemsuiker

HOE:
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Meng in een beslagkom het boekweitmeel, bakpoeder en een snuf zout door elkaar.
- Klop de eieren in 5 minuten luchtig. Prak de bananen en mix deze door de eieren tot een glad beslag. Voeg eventueel de kokosbloesemsuiker toe. Spatel de blauwe bessen en de gojibessen door het beslag.
- Roer de droge ingrediënten in delen bij het ei-banaan mengsel tot je een mooi deeg heb gekregen.
- Vet de cakevorm in met wat kokosolie en vul deze met het beslag. Bak het brood in ongeveer 60 minuten gaar. Dit kun je checken met een satéprikker. Komt deze droog uit de brood, dan is deze gaar.

Eet smakelijk!

Liefs,

Robin

Ben je zelf benieuwd geworden naar De Afslankswitch van Marjolein van der Velde? Je kunt het boek hieronder voor maar 24,95 bestellen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten