zaterdag 21 november 2015

De lekkerste burgers in Amsterdam: Geflipt Burgers

Burgers zijn momenteel helemaal hip, maar veel mensen associëren burgers nog steeds met ongezond. De komende weken gaan we daarom op zoek naar leuke burgerzaakjes in Amsterdam waar je je tanden niet alleen in de heerlijkste burgers kunt zetten, maar ook in burgers die gezond zijn! We gaan op zoek naar tentjes waar een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn, de burgers met aandacht en liefde worden bereidt en waar een vega optie te vinden is. Vandaag bijten we de spits af met Geflipt Burgers: een burgerrestaurant waar je terecht kunt voor een (h)eerlijke burger, een heerlijk koud biertje of een goede kop koffie.


Ambacht & lokaal

Geflipt Burgers ziet er uitnodigend uit als je buiten langsloopt. Het is lekker laagdrempelig en niet te duur. Je kunt binnen aanschuiven aan een van de lange tafels of nog steeds buiten zitten op het door heaters verwarmde terras. Overdag komen er toeristen van de markt en ’s avonds veel buurtbewoners. Een mooie combinatie. Geflipt Burgers is 1,5 jaar geleden door Gunnar en Jurjen opgericht. Wij spraken hem aan een tafeltje bij het raam en kwamen alles te weten over dit gezellige burgertentje in de Pijp. Geflipt Burgers is gevestigd aan de van Woustraat in de Amsterdamse Pijp. Niet erg groot, maar wel heel erg gezellig. 

 "Ambacht en lokaal zijn waarden die wij belangrijk vinden. Wij willen de kwaliteit in alles doorvoeren.  De producten worden zoveel mogelijk uit de regio gehaald. Het vlees komt bij boerderij Lindenhoff vandaan. Een derde generatie boerenbedrijf waar ze nog goed met hun dieren omgaan. Wij willen absoluut geen grote mega stallen."

Geflipt burgers is bijna 1,5 jaar geopend en is de eerste in Amsterdam die de hamburger combineert met lekkere biertjes. Wat heel logisch klinkt, maar er toen nog niet was. Geflipt Burgers richt zich op jonge mensen die het fijn vinden om aan een lange tafel bij elkaar te zitten. Gunnar vertelt dat de de kwaliteit en de smaak goed moeten zijn en daarnaast willen ze gewoon een gezellige, informele huiskamersfeer creëren. Hier kun je lekker met vrienden afspreken, maar ook gewoon bij vreemden aan een tafeltje schuiven. Leuk nieuw weetje Geflipt Burgers wil gaan kijken voor een tweede locatie ergens in Amsterdam, het liefst in West, de Jordaan of in Oost.

Huiskamersfeer gecombineerd met kwaliteit en smaak

De eerste menu's zijn samen met een kok samengesteld. Nu wisselen ze af en toe een burger die ze zelf of samen met het personeel bedenken. Er staan vijf burgers op het menu en het blijven er ook vijf. Ze willen de keuze beperkt houden en als mensen echt iets niet lusten dan kunnen ingrediënten weggelaten of toegevoegd worden. Daarnaast kun je kiezen uit lekkere biertjes en wijntjes bij je burger. Toen we vroegen wat de favoriete burger van Gunnar was, kon hij eigenlijk niet kiezen. 

"Bij Geflipt Burgers hebben we geen niet-lekkere burgers.  De vurig, de Kiplekker voor wat anders dan beef, de nieuwe Matador en de Geflipt huisburger, allemaal zijn ze even lekker!"

Iedereen kan bij Geflipt burgers aanschuiven. Je vindt er opties voor vlees, gevogelte en vega. Een visburger zal je alleen niet snel op het menu vinden!


Het oordeel

Wij kozen voor de Geflipt Burger en voor de Las Vega. Als side dish kozen we voor een frisse rode salade van rode biet, rode kool, appel en Griekse yoghurt en verse, krokant gebakken friet. De Geflipt Burger is de huisburger en bestaat uit Gasconne Beef, crispy bacon, golden cheddar, homemade rode ui compote en gebakken ei. Daarnaast vind je op alle burgers sla, tomaat, mayonaise, rode ui en augurk. Is dit niet genoeg? Leuk is dat je er ook andere toppings bij kunt kiezen! De burgers worden geserveerd op een wit brioche broodje.

Wij vinden vegetarische opties ook belangrijk. Bij Geflipt Burgers vind je de Las Vega een burger van zoete aardappel, zwarte bonen, bruine rijst en kruiden. Deze burger is licht pittig door de koriander en rode peper, en heeft een dressing van friszure koriander mayonaise. Een lekkere, smaakvolle burger die een prima vervanger is voor een burger van vlees.

De gezellig huiskamersfeer en de lekkere burgers zorgen ervoor dat je uren bij Geflipt Burgers kunt tafelen. Niet alleen de vlees-eter, maar ook de vegetariër kan hier voor een lekkere, verse, eerlijke burger terecht. Ben je op zoek naar een no-nonsense sfeer en een lekkere verse burger? Schuif dan eens aan aan een van de lange tafels van Geflipt burgers en geniet van je burger en een lekker biertje!


Wil je nog meer foto's zien van Geflipt, bekijk deze onderaan deze blog!

Liefs, 

Robin
Geen opmerkingen:

Een reactie posten