zondag 26 juli 2015

Gezond tussendoortje: Bananenbrood met bosbessen en aardbeien

Bananenbrood is sinds de detox echt m'n favoriete tussendoortje! Hoe meer bananenbroden je maakt hoe lekkerder ze worden en hoe verslavender ook. Het recept voor dit bananenbrood vond ik in De Afslankswitch van Marjolein van der Velde. Ik heb het recept iets aangepast. In plaats van boekweitmeel heb ik speltmeel gebruikt, waardoor het bananenbrood niet meer glutenvrij is. Wil je zelf een glutenvrij bananenbrood maken, gebruik dan wel boekweit- of een ander glutenvrij meel.













NODIG:
- 150 gram havermout
- 50 gram speltmeel
- 2 theelepels wijsteenzuurbakpoeder
- 4 eieren
- 4 superrijpe bananen met bruine spikkeltjes
- 150 gram blauwe bessen
- handje verse aardbeien
- Snufje zout
- Heel veel koekkruiden
- Heel veel kaneel
- Kokosolie
- (optioneel noten)

HOE:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Verpulver de havermout in een keukenmachine of met de staafmixer tot meel. Meng dit ook met het speltmeel en de bakpoeder en zet apart. Pureer vervolgens de bananen met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Mix de eieren op de hoogste stand met een snuf zout in ongeveer 5 minuten luchtig. Mix de eieren daarna met het bananenmengsel.
- Voeg de meel in delen toe en mix dit ook door het mengsel samen met heel veel koekkruiden en kaneel.
- Rol de bosbessen door een beetje speltmeel zodat ze niet allemaal naar de bodem zakken. Spatel deze door het beslag. Verdeel het beslag over een ingevette cakevorm.
- Was de aardbeien en halveer ze. Verdeel deze vervolgens over de cakevorm.
- Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten af. Je kunt testen of het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is het goed.
- Laat het bananenbrood goed afkoelen en dek het dan het af. Als je de enige bent die van dit brood gaat eten dan ik je aan om het grootste gedeelte in plakjes in te vriezen. Zo kun je elke keer dat je dit wilt eten een plakje uit de diepvries halen en heb je er veel langer plezier van.

Liefs,

Robin

Ben je zelf benieuwd geworden naar De Afslank-switch van Marjolein van der Velde. Je kunt het boek hieronder bestellen voor maar 24,95!


2 opmerkingen:

  1. Hoi
    Dit bananenbrood vanmiddag gemaakt, (ik had de ingrediënten gehalveerd omdat ik de enige ben die ervan eet), en het speltmeel vervangen door amandelmeel, en als extra een beetje kokosschaafsel toegevoegd.
    Echt superlekker. Dank je wel voor dit recept :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wat fijn! Je kunt het bananenbrood ook na afkoelen in plakken snijden en invriezen! Dan heb je er langer plezier van. Blij dat het gesmaakt heeft! :-)

      Verwijderen