zaterdag 25 juli 2015

De leukste ontbijttentjes in Amsterdam: ROOST

De komende weken gaan wij op zoek naar leuke ontbijt hotspots in Amsterdam waar je lekker maar ook gezond kunt ontbijten. Wij noemen iets een leuk ontbijttentje wanneer er een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn en het eten met aandacht en liefde wordt gemaakt. Vandaag trappen we af met onze eerste hotspot: Roost: een onbijt- en lunchroom in Amsterdam Oost met koffie en homemade food. Voor ons echt een perfecte hotspot om gezond & lekker te ontbijten!Fresh and Tasty

Alles bij Roost is vers gemaakt. Zij geloven dat alles beter is wanneer het vers is. Alle ingrediënten zijn vers, niet van te voren verwerkt en bevatten alleen natuurlijke conserveringsmiddelen. Ze gebruiken bij Roost producten van lokale producenten, markten en zelfs uit moeders tuin. Hun   brood en croissants worden dagelijks vers gebakken, maar ook hun jam en mayo zijn vers van het huis. Dagelijks wordt er verse soep, quiches en broodjes gemaakt op basis van seizoensgebonden ingrediënten. Ze geloven dat als je het eten in-house, vers bereidt, het gewoon het allerlekkerst is. Benieuwd naar het menu? Volg Roost dan op Facebook of twitter of ga gewoon een keer langs!

Locally roasted

Naast homemade lekkernijen staat Roost ook bekend om haar koffie. Na lang zoeken naar de juiste koffieboon, zijn ze nu zo ver dat de koffie perfect is. Zij zijn trots dat zij hun koffie hebben kunnen fine-tunen en schenken verschillende soorten koffie van V60 en Aeropress tot espresso. De koffie is afkomstig van lokale koffiebranders. De thee die ze serveren is van Dammann Frères. Leuk detail: de koffie en thee is ook te koop in de lunchroom! 

Bring a book, Take a book!

Wat we zelf ook ontzettend leuk vinden en nog niet eerder tegen zijn gekomen is het concept Bring a book, take a book! Je kunt je eigen (gelezen) boeken meebrengen en omruilen voor een exemplaar wat daar staat. Sharing is caring! Wat een tof concept.
Bij Roost zijn ze boekenwurmen in hart en nieren en ze houden van de groeiende collectie, zowel Nederlandstalige als Engelstalige boeken op de uitwisselingsmuur. De lunchroom is zo ontworpen dat je heerlijk in een boek kunt duiken of kunt werken.

Bediening en sfeer

Bij Roost hangt er een relaxte sfeer. Het is niet heel erg bekend vanwege de locatie. Je moet weten dat het er zit. Het bestaat nu twee jaar en ze doen ook catering en bedrijfslunches. Er hangt een heerlijke relaxte sfeer en de inrichting is echt geweldig. Het personeel is trots op het concept en vertellen je er graag meer over. Zo kregen we een uitgebreide uitleg over het ontbijt wat we kregen. Bij het ontbijt kun je onder ander kiezen uit granola met yoghurt en fruit en croissants met jam. Daarnaast zijn er ook diverse soorten belegde broodjes zoals broodje huisgemaakte humus met geroosterde paprika en rucola of een broodje gesmolten brie met apple butter, kip, walnoten en rucola, verschillende quiches en smoothies. Het ontbijt dat wij hadden bestond uit een versgebakken croissant met huisgemaakte aardbeien-nectarine jam en huisgemaakte granola met yoghurt en vers fruit en een verse vervenne thee. Dit ontbijt was echt ontzettend lekker! Je proeft dat het allemaal homemade en met liefde gemaakt wordt. Daarna kregen we nog een frambozencrumble als 'toetje', overheerlijk! Natuurlijk is een croissant niet de 'gezondste' optie, maar wij raden aan om deze zeker te proberen, ze zijn namelijk heerlijk! Je kunt zelf kiezen hoe gezond je je ontbijtje maakt doordat er zowel gezonde, als minder gezonde opties zijn. Hierdoor is er voor ieder wat wils om mee te ontbijten.

Ontspannen genieten van een vers ontbijt! 

Roost is een van onze favoriete tentjes om te ontbijten. Voor een leuk prijsje kun je genieten van een echt vers gemaakt ontbijt. Geniet in een ontspannen sfeer (onder het genot van een geleend boek) in Oost. De vriendelijke bediening zorgt dat je niks tekort komt. We zijn geïnspireerd geraakt door het concept en de gedachtegang dat alles vers wordt gemaakt. Van het brood en taart tot dipjes. We love it!

Zelf benieuwd geworden? Je vindt Roost op Camperstraat 36 in Amsterdam. Of volg ze op Facebook.
Bekijk hieronder onze gemaakte foto's voor een sfeerimpressie!

Liefs,

Robin en Naomi


Geen opmerkingen:

Een reactie posten