dinsdag 28 juli 2015

Event: VIP tasting trattoria ' per vini e mangiare' in Steigenberger Airport Hotel

Alweer een tijd geleden werden wij op een zomerse middag uitgenodigd voor een exclusieve VIP tasting in het Steigenberger Airport Hotel in de nieuwe trattoria 'Vini e mangiare'. Met deze nieuwe trattoria biedt het Steigenberger Airport Hotel een toegankelijk en vernieuwend concept aan voor hotelgasten. Kwalitatief goed eten tegen een betaalbare prijs. Onder leiding van chef Ron Schouwenburg werden we meegenomen in de wereld van Italiaanse delicatessen en leren we alles over Flammkuchen. Trendy, gezond & licht verteerbaar. Oh oh oh, wat hebben wij genoten van alle heerlijke gerechten die we voorgeschoteld kregen. In tijden niet zo lekker gegeten!

Dromer & Fantast Ron Schouwenburg

Ron Schouwenburg is de chef-kok van het restaurant en is onder andere andere werkzaam geweest als Chef de Cuisine bij Restaurant Vermeer in Amsterdam en als chefkok bij Grand Hotel Karel V in Utrecht. In de trattoria kiest Ron voor een no-nonsense keuken: 'what you see is what you get'. Recht toe recht aan. En dan maakt hij de gerechten soms een beetje 'sexy', door er iets technisch aan toe te voegen, zoals een schuimpje (door Robin ook wel 'dotje' genoemd). 
Ron haalt zijn inspiratie overal vandaan: op vakantie, wat je ziet in andere restaurants en wat je leest. Maar zegt hij: 'op een gegeven moment proef je in je hoofd, je fantaseert hoe iets zou zijn'.
Wij vonden het super leuk dat de chef-kok bij ons aan tafel zat en ons alles kon vertellen over het concept, over zijn werk & passie en over alle verschillende gerechtjes die we voorgeschoteld kregen. 

Vers, lekker & snel

We kregen verschillende kleine gerechten die weerspiegelden wat de Trattoria te bieden heeft. De tafel stond bij binnenkomst gelijk al vol met verschillende hapjes. Een schaal met een 'carpaccio' van verschillende tomaten in allerlei kleuren en een plankje met diverse vleeswaren. De heerlijke ciabatta's uit de oven werkten verslavend. We bleven maar door eten! Volgens Ron zijn de gerechten bij de Trattoria niet te veel gedoe, maar gewoon vers, lekker & snel.

Carpaccio van tomaten

Plankje met diverse vleeswaren

Het eerste 'echte' gerechtje bestond uit tonijn met vijgen, bloedsinaasappel, gegrilde watermeloen en pijnboompitten. Verrassend lekker!

Tonijn met vijgen, gegrilde watermeloen  & bloedsinaasappel

Daarna volgde een recept met tarbot, gegaard in limoen en sushi azijn & octopus, aardappel, pompoen & avocado. We vonden het toch wel een beetje spannend om octopus te eten, maar het viel ons erg mee! Best lekker eigenlijk!

Voor het eerst in ons leven octopus gegeten!

Het volgende gerechtje was een sukade met gemarineerde biet, gegrilde bosui, artisjok en radijs. Ron geeft een tip wat betreft de sukade; niet te lang garen, maar kort braden. 
Ron gaf aan dat de producten bij de Trattoria allemaal vers zijn en zoveel mogelijk lokaal koopt. Producten uit het seizoen!

Sukade met gemarineerde biet, gegrilde bosui, artisjok & radijs! Heerlijk!

Het bleef maar doorgaan met gerechtjes. Nu was het tijd voor de flammkuchen. We begonnen al een beetje vol te raken maar het was zo lekker dat we heel graag alles wilden proeven. 
Flammkuchen zijn hip, licht verteerbaar en sneller te bereiden dan pizza. De flammkuchen is oorspronkelijk niet italiaans maar kent zijn oorsprong in Frankrijk en Duitsland. Qua uiterlijk lijkt het een beetje op een pizza, maar dat is het absoluut niet. De bodem is veel dunner (lijkt een beetje op een Matze) en hoeft niet te rijzen. Wij aten verschillende flammkuchen, waaronder één met verschillende kazen & pijnboompitten, één met pesto, zalm, paddestoelen, tomaatjes, verse kruiden en avocadoo. Heerlijk! Zie hieronder de verschillende flammkuchen.
Leuk om te zien dat in de hoek van het restaurant een hoek is gecreëerd waar de flammkuchen kunnen worden gemaakt in diverse kleine ovens. In het zicht van de gasten worden hier de flammkuchen bereid. Ron maakt binnen no-time 3 soorten flammkuchen voor ons. Zo snel als dat gaat! We mogen zelf ook iets proberen maar willen liever proeven dus dat doen we dan ook snel! 

Tot slot kregen we een overheerlijk toetje van panna cotta met bosbes en limoen en heerlijke cannelloni's van bramen en bosbessen. 

Canneloni van bramen en bosbesen

Panna Cotta met bosbessen en met limoen

Conclusie

Wij zijn zeer enthousiast over de nieuwe trattoria. Het is eigentijds, toegankelijk maar ook vernieuwend. Bij mooi weer kun je dineren in de zonnige groene binnentuin met een informele sfeer. 
De ligging is zeer gunstig voor mensen die op doorreis zijn of even willen ontsnappen aan het drukke stadscentrum van Amsterdam. Het trattoria heeft kwalitatief zeer goed eten tegen een betaalbare prijs in een informele setting. Van Italiaanse klassiekers zoals Penne Arrabiatta, Spaghetti Vongole, panna cotta en tiramisu. Maar ook trendy flammkuchen, verrassende anti-pasti met smaakvolle wijnen. 
De trattoria is van maandag t/m vrijdag geopend van 17:30-22:00. 
Wij komen zeker nog eens terug!

Bekijk hieronder nog meer foto's van het restaurant en van de geslaagde middag!

Liefs,

NaomiGeen opmerkingen:

Een reactie posten