woensdag 29 juli 2015

Wat eten we vandaag: Sperziebonen in pittige tomatensaus- done

Vroeger maakte mijn moeder altijd Spaanse gehaktballetjes of Albóndigas in tomatensaus. Tijdens de detox mochten we helaas geen vlees eten, dus ook geen gehaktballetjes. Maar ik vind het altijd zo'n lekker gerecht dat ik het besloot te maken zonder gehaktballetjes (met gehaktballetjes is wel wat lekkerder is hoor). koolhydraten en aan vezels. Zo krijg je toch koolhydraten binnen die zorgen voor energie!


Het recept van vandaag is dus geïnspireerd door het recept van mijn moeder, maar dan vegetarisch en detoxproof. Knapperige sperzieboontjes in een pittige tomatensaus. Serveer er rijst, couscous of een willekeurig andere graan aan toe en je hebt een volwaardige, goed vullende maaltijd. Bonen, of peulvruchten, zijn namelijk een goede vervanger voor vlees tijdens een detox of wanneer je vegetarisch bent. Ze zijn rijk aan







NODIG:
- 3 tenen knoflook
- olijfolie 
- 1 tomaat
- 1 paprika
- half bakje tomatenpassata
- 200 ml water
- snuf kurkuma 
- snuf cheyenne peper
- keltisch zeezout / zwarte peper 
- 450 gram sperziebonen

HOE:
- Verwarm olijfolie in een wok op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn en bak in 3 minuten goudbruin met wat kurkuma en wat cheyennepeper.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen ongeveer in 4 minuten beetgaar.
- Snijd de tomaat en de paprika in stukjes en bak 5 minuten mee met het knoflookmengsel. Voeg ondertussen de tomatenpassata en 200 ml water bij het tomaat-paprika mengsel.
- Maak op smaak met peper en zout en laat ongeveer 10 minuten doorkoken.
- Voeg de boontjes bij de saus en laat het geheel nog 5 minuten doorkoken.
- Serveer met wat rijst, couscous of boekweit.

Eetsmakelijk,

Liefs,

Robin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten