Het recept van vandaag is dus geïnspireerd door het recept van mijn moeder, maar dan vegetarisch en detoxproof. Knapperige sperzieboontjes in een pittige tomatensaus. Serveer er rijst, couscous of een willekeurig andere graan aan toe en je hebt een volwaardige, goed vullende maaltijd. Bonen, of peulvruchten, zijn namelijk een goede vervanger voor vlees tijdens een detox of wanneer je vegetarisch bent. Ze zijn rijk aan
NODIG:
- 3 tenen knoflook
- olijfolie
- 1 tomaat
- 1 paprika
- half bakje tomatenpassata
- 200 ml water
- snuf kurkuma
- snuf cheyenne peper
- keltisch zeezout / zwarte peper
- 450 gram sperziebonen
HOE:
- Verwarm olijfolie in een wok op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn en bak in 3 minuten goudbruin met wat kurkuma en wat cheyennepeper.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen ongeveer in 4 minuten beetgaar.
- Snijd de tomaat en de paprika in stukjes en bak 5 minuten mee met het knoflookmengsel. Voeg ondertussen de tomatenpassata en 200 ml water bij het tomaat-paprika mengsel.
- Maak op smaak met peper en zout en laat ongeveer 10 minuten doorkoken.
- Voeg de boontjes bij de saus en laat het geheel nog 5 minuten doorkoken.
- Serveer met wat rijst, couscous of boekweit.
Eetsmakelijk,
Liefs,
Robin
HOE:
- Verwarm olijfolie in een wok op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn en bak in 3 minuten goudbruin met wat kurkuma en wat cheyennepeper.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen ongeveer in 4 minuten beetgaar.
- Snijd de tomaat en de paprika in stukjes en bak 5 minuten mee met het knoflookmengsel. Voeg ondertussen de tomatenpassata en 200 ml water bij het tomaat-paprika mengsel.
- Maak op smaak met peper en zout en laat ongeveer 10 minuten doorkoken.
- Voeg de boontjes bij de saus en laat het geheel nog 5 minuten doorkoken.
- Serveer met wat rijst, couscous of boekweit.
Eetsmakelijk,
Liefs,
Robin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten