maandag 25 april 2016

Meatless monday: Spaghetti olio et aglio met regenboog wortels

Niks in huis? Soms moet je dan even creatief zijn. Naomi en ik hadden op een brakke zaterdag super veel zin in een lekkere maaltijd, maar we hadden 'niks' in huis. Toch blijkt dat je met 'niks' meer kunt dan je denkt en binnen 20 minuten hadden we een heerlijke, gezonde en goedkope maaltijd op tafel staan waarvoor we de deur niet uit hoefden! Je kunt dit gerecht maken met normale wortels maar ook kiezen voor verschillende 'regenboog' wortels, zo ziet je bord er uit als een feestje!









NODIG (2 personen):

  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 10 (gekleurde) wortels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 zongedroogde tomaten
  • verse Italiaanse kruiden: salie/tijm/oregano
  • 100 gram feta
  • olijfolie
  • peper/zout



HOE:

  • Was en snijd de wortel in plakjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een wok en voeg de wortel, ui en knoflook toe. 
  • Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking.
  • Bak de wortels voor ongeveer 10 minuutjes met de knoflook en de ui en breng het op smaak met peper/zout, verse kruiden en voeg de zongedroogde tomaatjes toe. 
  • Snijd de feta in blokjes en serveer in blokjes over de pasta. 
  • Bon Apetito!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen