zondag 24 april 2016

Evenement: Healthy Life Lab

Vorige week zaterdag hadden wij de workshop van Healthy Life Lab. Op deze dag maakten we in de inspirerende setting van Café Blossom in Den Haag kennis met alle aspecten van gezondheid gebaseerd op de laatste en beste wetenschappelijke inzichten. Healthy Life Lab is het initiatief van Lotte en Eline. Vanuit de diëtetiek, fysiotherapie en wetenschap bieden zij in en rondom Den Haag lifstylebegeleiding. Zij willen mensen inzicht en tools geven waardoor je de regie over je eigen gezondheid en persoonlijke healthy lifestyle krijgt. Het was een interactieve workshop met ruimte voor al onze vragen over gezondheid.


De workshop vond plaats in Café Blossom in het centrum van Den Haag. Bij Blossom zijn de producten elke dag dagvers en bevatten meestal geen overbodige toevoegingen en zijn veelal biologisch. Op de bovenste verdieping was er een ruimte afgehuurd voor de workshop. We werden hartelijk ontvangen door Eline en Lotte: de founders van Healthy Life Lab. Twee ontzettend lieve en spontane meiden die we vooral van Instagram kennen. Heel leuk om ze ook eens in real life te ontmoeten. Bij binnenkomst vielen vooral de heerlijke taarten op die op tafel stonden, een raw vegan worteltaart en een cheescake, en alle meiden die erom heen stonden om deze lekkernijen perfect vast te leggen... life of a blogger. We kregen allemaal een lekker stuk taart en een kopje koffie of thee naar keuze voorgeschoteld en Lotte en Eline begonnen hun verhaal.


Healthy Life Lab

Lotte is afgestudeerd fysiotherapeute en Eline is afgestudeerd van de opleiding Voeding en Diëtetiek. Tijdens hun loopbaan zijn ze erachter gekomen dat ze meer aan de preventiekant willen zitten in plaats van wanneer het eigenlijk al te laat is. Dit willen ze graag doen door workshops en coachingssessies te geven. Deze workshops en coachingsessies zijn persoonsgericht op wat jij uiteindelijk wil bereiken. Iedereen wordt dus individueel begeleid waarbij er wordt uitgediept wat gezondheid voor jou betekent en hoe je ervoor kunt zorgen dat je je mooi, fit en gelukkig voelt. Lotte en Eline helpen je hierbij om concrete stappen te maken.


Lotte en Eline aan het presenteren


Lifestyle

De workout was opgebouwd uit drie interactieve gedeeltes waarbij ook wij aan het woord kwamen. Het eerste onderdeel was lifestyle. De onderwerpen die hier ter sprake kwamen waren wat gezondheid voor ons betekend en wat ons energie geeft en wat juist veel energie van ons vraagt. Interessant om hierover na te denken.

Voeding

Het tweede onderdeel van de presentatie ging over voeding. We begonnen over het onderdeel macronutriënten en micronutriënten. Macro's zijn eiwitten, koolhydraten en vetten en micro's zijn de vitaminen en mineralen. Heel informatief en handig om te weten! Eline en Lotte hechten veel waarde aan een plant-based levensstijl waarbij voeding bestaat uit water (2 liter), groenten (400 gram), fruit (400 gram), peulvruchten (300 gram), granen en brood en noten en zaden. In feite komt dit al heel erg overeen met ons huidige eetpatroon, maar leuk dat dit nog eens extra positief bekrachtigd wordt dat dit eetpatroon inderdaad gezondheidsbevorderend werkt.

Aantekeningen maken


Suiker
Het volgende onderwerp dat werd aangesneden is (geraffineerde) suiker. Interessant, want dat is een gevoelig onderwerp voor velen. Zelf proberen we zo min mogelijk toegevoegde geraffineerde suikers te eten en zo veel mogelijk natuurlijke suikers. Geraffineerde suikers verstoren lichaamsprocessen, beperken het verzadigingsgevoel, bevatten geen vezels en weinig vitaminen en mineralen. Daarnaast werd ook het suiker blisspoint (tot welk punt vind je suiker 'lekker') besproken en was er ruimte om onze vragen over suiker te stellen.

Vetten
Naast suiker is ook vet een gevoelig onderwerp. Want welke vetten mag je eigenlijk wel eten en waarom is vet zo goed voor je? Vooral omega-3 en omega-6 vetten zijn belangrijke vetten voor je gezondheid. Aan dit onderwerp was een leuke opdracht gekoppeld waarbij we meer uitleg kregen over verschillende soorten vetten en hun kenmerken. Als opdracht moesten we verschillende soorten vetten zoals zonnebloemolie, amandelen en avocado's in groepjes ordenen, eyeopener! Dit maakt het heel herkenbaar en je kunt de theorie meteen doorvertalen naar de praktijk. Leuk!

Buiten bewegen onder leiding van Lotte

Workout

Na het gedeelte over voeding was het tijd om naar buiten te gaan en de benen te strekken. Lotte en Eline namen ons mee naar buiten waar Lotte ons een aantal oefeningen liet doen en uitlegde waarom het zo belangrijk is om te bewegen, maar vooral dat het belangrijk is om een sport te beoefenen die jij echt leuk vindt. Voor het Vredespaleis deden we een aantal oefeningen voor we naar binnen gingen voor de lunch. De lunch was bereid door Café Blossom was echt ontzettend lekker. We begonnen met een pompoensoep met gember en daarnaast waren er heerlijke kleurrijke salades en verse broodjes met diverse spreads en alles was vegan! Lotte, Eline en Nadine (zusje van Eline) hadden ook een leuke polaroid camera, waar natuurlijk foto's gemaakt van moesten worden. Toen we waren uitgegeten en uitgefotografeerd was het tijd voor het laatste deel van de presentatie.

Vegan lunch van Café Blossom

Beweging

Na de lunch gingen we verder met het derde onderdeel van de presentatie: beweging. Hierbij was het uitgangspunt de grondmotorische eigenschappen die uit vijf aspecten bestaat: uithoudingsvermogen, coördinatie, lenigheid, snelheid en kracht. Door deze verschillende aspecten in je trainingschema op te nemen, werk je optimaal aan je gezondheid. Daarnaast kregen we ook meer informatie hoeveel je eigenlijk mag trainen en hoe lang je moet herstellen. Ook was er weer voldoende ruimte voor vragen en bespraken we onze beweegredenen om fit te willen zijn. Het is leuk om te horen wat de redenen van anderen zijn, wat je ook weer aanzet om na te denken over de redenen die je zelf hebt.

Epigenetica

Het laatste onderdeel van de presentatie was het gedeelte over epigenetica: de invloed van voedsel op onze genen en DNA. Een onderwerp waar we niet veel van afwisten, maar echt super interessant is. Het zet je aan het denken wat voor invloed voeding kan hebben op het ontwikkelen van ziektes of juist het voorkomen ervan. Stof die je tot nadenken zet en waar we ons echt meer in willen verdiepen.

Inspirerende en motiverende workshop

We willen Eline en Lotte bedanken voor deze super leuke en inspirerende dag. We zijn opnieuw gemotiveerd om onze lifestyle door te zetten en door te blijven ontwikkelen. We hebben zoveel nieuwe informatie opgedaan en kennis gemaakt met ontzettend lieve meiden. Vooral het laatste onderdeel van de workshop waarin iedereen vertelde wat zij tijdens de workshop hadden geleerd, was erg emotioneel en bijzonder. Een groep meiden die elkaar niet zo goed kennen en toch hun gevoelens op tafel durven te leggen is echt bijzonder en we zijn blij dat we hier deel van uit mochten maken! 


De groep lieve meiden!


Wil je meer informatie over Healthy Life Lab? Of heb je interesse in een persoonlijk consult? Je vindt Healthy Life Lab ook op Facebook en Instagram. Bekijk hieronder meer foto's van dit leuke event!Home made Carrot cake en Vegan cheesecake

Heerlijke vegan taartjes

Voor Robin een lekkere frambozen cheesecake

Vegan cheesecake


Elkaar uit evenwicht halenHeerlijke vegan broodjesMet lieve Lotta en Eline!


Liefs,

Robin & Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten