zaterdag 23 april 2016

Gezond tussendoortje: Kokosyoghurtcake met gember en citroen

Van Abbot Kinney's ontvingen we hun befaamde kokosyoghurt. Een heerlijke zuivelvrije variant van yoghurt gemaakt van kokosmelk en plantaardige yoghurtbacteriën. Nu zijn Naomi en ik allebei niet zo heel erg dol op kokos, maar het leek me leuk om het toch een keer te proberen. Ik besloot om de kokosyoghurt te verwerken in een cake. Dat resulteerde in een kokosyoghurtcake met gember en citroen. Ik ben dol op frisse yoghurtcake, maar was verrast door het effect van de kokosyoghurt. De gember en citroen versterken het verfrissende effect van de yoghurt nog eens extra.






Food for thought

Producten van Abbot Kinney's zijn naast onweerstaanbaar lekker, ook nog eens razend gezond! Er worden alleen échte natuurlijke ingredienten gebruikt. Je vindt geen toegevoegde suikers, zoetstoffen en conserveringsmiddelen in hun producten. Plusplus in onze ogen. Wij mochten de Kokosstart Mango en Kokosstart Naturel proberen. Deze yoghurt wordt gemaakt van kokosmelk die wordt gefermenteerd met plantaardige yoghurtbacteriën. De yoghurt bestaat voor 98% uit kokosmelk en bestaat maar uit vier ingrediënten. Daarnaast is het vrij van toegevoegde suiker en conserveringsmiddelen. De kokosyoghurt is verrassend fris, heeft daarnaast een heerlijk dikke structuur en proeft het, surprise, echt heel erg naar kokos. Echte kokos die niet van een aroma afkomstig is! De Kokosstart Mango bevat daarnaast op de bodem een heerlijke mango puree. 

Eerlijk

Bij Abbot Kinney's proberen zij de kokosnoten zo min mogelijk te behandelen met milieubelastende middelen en methoden, maar naast de reguliere versie heeft Abbot en Kinney's ook een biologische lijn. Echter wordt er alleen kokosmelkmelk gebruikt van plantages waar werknemers onder goede werkomstandigheden werken. 

Meer over Abbot Kinney's weten? Je vind ze ook op Facebook en Twitter

NODIG:
  • 100 gram speltmeel 
  • 125 gram speltbloem
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 140 gram kokos yoghurt (Abbot Kinney's)
  • 6 eetlepels kokosolie 
  • 5 eetlepels honing
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • 1/4 theelepel fijngemalen nootmuskaat
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels vers geraspte gember
  • Snuf zout

HOE: 
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Smelt de kokosolie en laat deze even afkoelen.
  • Was de schil van de citroen en rasp deze in een kom. Pers de citroen uit en voeg het sap bij de rasp. Rasp de gember en roer er doorheen. 
  • Voeg hierbij de agavesiroop, eieren, kokosyoghurt en de merg van het vanillestokje in een grote kom. Voeg ook de kokosolie toe en meng goed door elkaar. 
  • Meng het speltmeel, speltbloem, bakpoeder, zout, nootmuskaat in een andere kom door elkaar. En voeg dit in delen bij het kokosyoghurtmengsel en mix met een mixer tot er een glad beslag ontstaat. 
  • Doe het beslag in een ingevet bakblik en bak de cake in ongeveer 50-60 minuten gaar. Laat de cake goed afkoelen voor je hem aansnijdt. 

Liefs,
Robin

* Dit is een gesponsord artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen