maandag 14 september 2015

Makkelijke maaltijd: Couscous met spinazie, feta & sperzieboontjes

 Deze gezonde, makkelijke maaltijd is een variant op een recept die we vonden op gewoonwateenstudentjesavondseet We hebben zelf nog meer groenten aan het recept toegevoegd. Naast spinazie en cherrytomaatjes zitten er nu ook sperzieboontjes doorheen. Wist je dat de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanraad om 500 gram groenten per dag te eten?












NODIG:
- 500 gram spinazie
- 100 gram sperzieboontjes
- 1 doosje cherrytomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 150 gram couscous
- 1 plak feta
- olijfolie / zout / peper


HOE:
- Dop de sperzieboontjes en kook ze in 10 - 15 minuutjes beetgaar.
- Snipper de ui en knoflook en fruit ze in wat olijfolie. Was ondertussen goed de spinazie af en wok dit mee tot het geslonken is.
- Laat de couscous wellen en voeg een eetlepel olijfolie toe.
- Draai het vuur onder de wokpan uit en voeg de couscous toe. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze toe aan het couscous mengsel. Voeg tenslotte ook de sperzieboontjes toe.
- Schep het op een bord en voeg de blokjes feta toe. Maak het gerecht op smaak met zout en peper.

Liefs,

Robin

1 opmerking:

  1. Dank jullie voor het (h)eerlijke voedzame recept, dat ook nog eens in korte tijd kan worden bereid... altijd tijd voor een gezonde maaltijd!

    BeantwoordenVerwijderen