zaterdag 12 september 2015

Gezond tussendoortje: Choco-dadel balletjes vol met super 'seeds'

Deze chocolade dadel balletjes, gevonden op de website Micook, zijn heerlijk als tussendoortje bij een lekker kopje groene thee: voedzaam & gezond!
Gezond? Chocola? Juist! Wat velen van jullie wellicht nog niet weten is dat chocola zeer gezond is. Dan heb ik het wel over pure, rauwe cacao, of een chocoladereep met minstens 85% cacao.
Enkele weetjes over rauwe cacao:

 • Rauwe cacao is een van de beste superfoods uit de natuur omdat het diverse mineralen bevat en een unieke samenstelling van voedingsstoffen heeft.
 • de Kuna-indianen die op de Panamese San blas-eilanden wonen hebben altijd een extreem lage bloeddruk gehad, die niet met de leeftijd toenam. Toen de leefstijl van deze mensen werd bestudeerd viel één ding op: De kuna dronken allen een grote hoeveelheid drank van ongebrande cacao.
 • Rauwe cacao is 's werelds grootste natuurlijke bron van magnesium, essentieel voor de mens. Magnesium beschermt tegen hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diatbetes en botontkalking en is daarom ook onmisbaar voor het creëren en onderhouden van een goed gebit en gezonde botstructuur. Tevens verhoogt het de hersencapaciteit, verbeterd het onze bloedcirculatie, is het spierontspannend en is het de meest krachtige stressbestrijder van alle mineralen!
 • Rauwe cacao stimuleert een geluksgevoel vanwege het hoge serotonine gehalte

  Wij gebruiken rauwe cacaopoeder, te koop in de biologische winkel. Hier kun je bijvoorbeeld 's ochtends een lepel van door je yoghurt of havermout doen! Maar je kunt er ook deze gezonde choco-dadel balletjes mee maken!

NODIG: voor ongeveer 12-16 bolletjes:

- 100 gram Dadels (zonder pit)
- 25 gram cacao poeder
- 35 gram hennepzaad 
- 40 gram chia zaad 
- 30 gram lijnzaad
- 1/2 theelepel vanille extract
- een snufje kaneel

HOE:
Ontpit de dadels als je dadels hebt met pitten. Ik had dadels zonder pitten dus hoefde de dadels niet te ontpitten. Stop de dadels in de keukenmachine en wacht tot er een soort dikke plakkerige pasta ontstaat. Voeg de rest van de ingrediënten eraan toe en voel met je handen of het nog steeds plakkerig genoeg is. Het blijft als het goed is een beetje aan je vingers plakken. Als dit niet zo is voeg dan een klein beetje water toe aan het geheel (begin met een theelepeltje). 
Rol ongeveer 12-16 bolletjes (net hoe groot je ze wilt hebben) van het geheel en leg ze op een bord. 
Leg ze tot slot een paar uur in de koelkast, of eventueel 20 minuutjes in de diepvries! 
Smullen maar!


Liefs,

Naomi

Bron cacao

1 opmerking:

 1. Oooh, ik zie dit nu pas! Veel te laat natuurlijk.... :(

  Super leuk dat jullie de choco-dadel balletjes hebben gemaakt! :)

  BeantwoordenVerwijderen