vrijdag 21 maart 2014

Gezonde smoothie: Smeuïge ontbijtsmoothie vol superfoods


Helemaal hot en happening: de groene smoothie! Misschien even wennen aan dat vieze groenige kleurtje, maar als je het proeft ben je de kleur alweer snel vergeten en wil je het iedere dag! Neem een groene smoothie als begin van de dag, als ontbijtje, dan krijg je een enorme gezonde boost waar je de rest van de dag profijt van hebt!
Onderstaande smoothie bevat echt allemaal superfoods, waaronder avocado, spinazie, bosbessen, maar ook de 'echte superfoods' zoals tarwegras, chizaden, bijenpollen & gojibessen. Je kunt eindeloos variëren.
Ik koos er voor om er magere kwark doorheen te doen zodat het echt een stevig dik papje word en ik de smoothie uit een bakje kan oplepelen. Door de avocado's en de kwark wordt het lekker romig en vol van smaak. Jam!

Avocado's hebben veel gezondheidsvoordelen en wordt ook wel 'de meest voedzame vrucht ter wereld' genoemd. De avocado is niet alleen ontzettend voedzaam, maar ook nog eens een cadeautje voor je huid. Dit komt vooral door de goede enkelvoudige onverzadigde vetten, de vezels en de vitamine E. Ze hydrateren je van binnenuit en beschermen je huid tegen schadelijke invloeden van buiten. Tevens helpen ze om je cholesterol in balans te houden en verminderen ze de kans op diabetes.
Een echt superfood toe en een goede toevoeging aan je groene smoothie!

NODIG (voor 2 personen):
- 2 sinaasappels
- een halve citroen
- 5 eetlepels magere kwark
- 1 avocado
- 1 peer
- 2 handen vol spinazie
- 2 handen vol bosbessen
- 1 theelepeltje tarwegras

Topping:
- walnoten
- chiazaden
- bijenpollen
- gojibessen
(kunnen ook andere toppings zijn)

HOE:
Pers de sinaasappels en de citroen uit. Snijd de avocado en de peer in stukken en voeg deze samen met de kwark, spinazie, bosbessen, tarwegras en uitgeperst sinaasappel en citroensap toe aan de blender.
Alles even blenden met elkaar zodat het een lekker papje word.
Doe alles in een schaaltje/kommetje en voeg tot slot enkele toppings toe aan je papje zoals walnoten, chiazaden, gojibessen en bijenpollen. (je kunt hier eindeloos mee variëren).

Enjoy!
Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten