maandag 8 augustus 2016

Meatless Monday: Pasta met spinazie, mozzarella en cherrytomaatjes

Snel, makkelijk en gezond. Dat zijn de sleutelwoorden van de maaltijden die ik door de weeks kook. Het liefst zo min mogelijk ingrediënten en zo snel mogelijk klaar. Pasta is daar ideaal voor. Het is lekker snel klaar en je kunt er alle kanten mee op. Simplicity is the key en ook zonder saus kan pasta heel lekker zijn. Dat bewijst deze simpele pasta met spinazie, mozzarella en cherrytomaatjes wel.











NODIG (1 persoon):
  • 75 gram (volkorenpasta)
  • 200 gram spinazie
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1/2 bol mozzarella
  • 1 teentje knoflook
  • Peper / zout / olijfolie
  • evt. Parmezaanse kaas of edelgistvlokken

HOE:
  • Kook de pasta volgens de verpakking
  • Verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan en fruit hierin het teentje knoflook. Wok vervolgens de spinazie tot het geslonken is.
  • Halveer de cherrytomaatjes en wok kort mee. Maak op smaak met peper en zout.
  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes. 
  • Meng de pasta met het spinaziemengsel en schep op een bord. Verdeel de mozzarella hierover en eventueel wat Parmezaanse kaas of edelgistvlokken.

Liefs,

Robin


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen