dinsdag 9 augustus 2016

Spaghetti tonno met een pikante tomatensaus

Zoals jullie inmiddels wel weten zijn wij echt dol op de Italiaanse keuken. Pasta's, pizza's, je kunt hier ons echt wakker voor maken! We maken dan ook vaag genoeg een lekkere simpele pasta. Het voordeel aan een pasta is dat je hier eindeloos mee kunt variëren. Vis, vlees, vegetarisch, je kan er alle kanten mee op. Het is lekker snel klaar en niet te ingewikkeld. In dit recept gebruiken we paprikapasta van Penguen. Dit geeft het recept net wat meer pit en smaak!  Je kunt de tonijn in dit recept ook vervangen door gehakt als je graag vlees wilt eten, of weglaten als je graag vegetarisch eet!






NODIG (voor 3 personen):

  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1/2 aubergine
  • 8 cherry tomaatjes
  • 280 gram tonijn (uitgelekt)
  • 5 eetlepels biologische passata
  • 3 eetlepels paprikapasta (Penguen Pepper Paste)
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 50 gram Grana Padano
  • zout/peper/olijfolie

HOE:
  • Kook de spaghetti volgens de verpakking.
  • Pers 2 teentjes knoflook en snijd een uitje in kleine stukjes.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de teentjes knoflook en het gesneden uitje.
  • Snijd de courgette, de aubergine en de paprika in stukjes.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Wok de courgette, aubergine en paprika stukjes mee met het knoflook-ui mengsel in de koekenpan.
  • Laat de tonijn uitlekken in een zeef en voeg vervolgens, samen met de eetlepels passata en de paprikapasta toe aan het mengsel.
  • Voeg tot slot de cherrytomaatjes toe en wok kort mee.
  • Breng alles op smaak met peper en zout en Italiaanse kruiden.
  • Garneer met geraspte Grana Padano.
Enjoy!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen