woensdag 17 augustus 2016

Easy wok: spinazie, kipfilet en zilvervliesrijst

We love to wok! Wokken is makkelijk en je kunt er alle kanten mee op. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke snel klaar. Als ik 's avonds uit mijn werk kom, heb ik soms echt geen zin om een heel ingewikkelde maaltijd te maken. Maar daar is de wok. Wat een fijne uitvinding. Je gooit er vanalles in en meestal komt er wonderbaarlijk snel een heerlijk gerecht uit. Couscous, rijst, pasta noem het maar op en voeg je favoriete groenten en vlees, vis of vleesvervangers toe: een kind kan de was doen, zegmaar! Vandaag deze snelle wok met kip, spinazie en zongedroogde tomaatjes. Samen met de zilvervliesrijst is dit een volledige maaltijd. Wat wij meestal doen is extra veel maken, zodat je de volgende dag ook nog een lunch hebt. Je kunt dit recept namelijk warm als koud eten. Handig!NODIG:
  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 5 grote handen spinazie
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 kopje zilvervliesrijst
  • peper/zout/olijfolie

HOE:
- Snipper de ui en snijd de kipfilet in kleine stukjes. Verhit wat olijfolie in een wokpan en fruit de ui. Voeg vervolgens de kipfilet toe.
- Breng een pan ruim water aan de kook en kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
- Voeg wanneer de kip gaar is de spinazie toe en wok kort mee. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg deze samen met de afgegoten rijst bij het kip-spinazie mengsel. Wok deze ook kort mee. En maak het geheel op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten