donderdag 18 augustus 2016

Gezond ontbijtje: Vegan fluffy pancakes

Kennen jullie Simple Veganisata al? Sinds ik steeds minder vlees ben gaan eten, kan ik uren rondkijken op andere blogs voor inspiratie. Hier vond ik ook dit recept voor deze vegan light & fluffy pancakes. De pancakes kun je zelf toppen met fruit, maple syrup of notenpasta. Je kunt ook kaneel, cacao (nibs) of fruit aan het beslag toevoegen en het meebakken in je pannenkoekjes. Liever pannenkoeken met ei? Al eerder maakten wij deze banaan-eipannenkoekjes of deze havermoutpannenkoekjes.










NODIG (1 persoon):
  • 65 gram speltmeel
  • 1 theelepel (wijnsteenzuur)bakpoeder
  • snufje zout
  • 120 milliliter plantaardige melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel kokosolie
* genoeg voor 3 pannenkoekjes

HOE:
  • Meng het meel, zout en bakpoeder goed door elkaar heen. Voeg de melk en vanille toe en meng tot er een glad beslag ontstaat.
  • Verwarm een eetlepel kokosolie in de pan en 1/4 cup beslag toe (of voldoende beslag voor een klein pannenkoekje). Bak de pannenkoek tot de randjes bruin kleuren en draai dan om. Bak ongeveer drie minuten per kant.
  • Serveer met ahornsiroop, fruit of zoals ik deed met gebakken appeltjes met kaneel.

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen