maandag 9 oktober 2017

Meatless monday: Spaghetti sin carbonara

Hoi, het is weer tijd voor een veggie monday. Geen vlees, dus. Misschien weten jullie het al, maar wij zijn echt helemaal gek op de Italiaanse keuken. Een paar jaar geleden hebben we zelfs samen door Italie met de trein van Milaan naar Rome gereisd. Hier is onze passie voor Italie misschien wel ontstaan. Het eten, de ijsjes, de mensen, de steden, de dorpen. Er is niks wat ons niet aantrekt, behalve Napels misschien! Een paar weekjes terug was ik op bezoek bij Naomi en toen wilde we een snelle maaltijd maken die ook nog eens razend goedkoop was. Een uitdaging. We hadden al een beetje gekeken op het internet voor pasta carbonara omdat we dat wel eens aten bij het Gardameer. We hadden vooral verse ingrediƫnten nodig, want pasta's en rijst enzo hebben we eigenlijk altijd wel in huis net zoals ui en knoflook.



Gewapend met slagroom, Parmezaanse kaassnippers, eieren en diepvries sperzieboontjes voor maar 45! cent gingen we aan de slag (alles bij elkaar was minder dan 5 euro!). We besloten om alle sperzieboontjes maar te gebruiken om minimaal 200 gram groenten binnen te krijgen. Het resultaat was lekker en we waren ook nog eens super snel klaar! Dus ben je op zoek naar een super cheap vegetarisch recept en houd je van pasta's: you should try this!


NODIG:
- 200 gram (volkoren) spaghetti
- (diepvries) sperzieboontjes 450 gram
- 2 eieren
- 125 ml slagroom
- 1 zakje parmezaanse kaassnippers
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Peper en Zout

HOE:
- Breng een twee pannen water aan de kook: 1 voor de boontjes en 1 voor de spaghetti.  Kook de spaghetti en de sperzieboontjes vervolgens volgens de verpakking.
- Snipper de ui en fruit het in een pan met een scheutje olijfolie. Pers vervolgens de tenen knoflook uit en bak kort mee.
- Klop de slagroom en de eieren en maak op smaak met peper en zout. Voeg de spaghetti en de sperzieboontjes toe bij het ui-knoflook mengsel en voeg ook het slagroom-ei mengsel toe.
- Blijf het mengsel roeren tot het ei licht gestold is en voeg vervolgens ook naar wens parmezaanse kaas, zout en peper toe. Nog even verwarmen en klaar!

Buon appetito!

Liefs,

Robin

1 opmerking:

  1. Het ziet er onwijs goed uit zeg! Ik ben zelf ook dol op spaghetti carbonara! Lekker met Parmezaanse kaas en sperziebonen!

    BeantwoordenVerwijderen