woensdag 13 januari 2016

Gastblog Jonathan Klaassen: Boerenomelet met schildpad

"Een week zonder boerenomelet is een week zonder boerenomelet". 

Deze omelet met gegrilde groenten (en schildpad) van Jonathan Klaassen is een lekkere lunch. Eieren passen goed in gezonde levensstijl en bevatten veel voedingsstoffen zoals mineralen en eiwitten.










NODIG (voor 1 persoon)
  • 3 eieren 
  • 1 eetlepel kokosvet 
  • 2 eetlepels soja melk 
  • 1 plakje 30+ kaas 
  • 1 kleine rode ui 
  • 25 gram gele courgette 
  • 25 gram groene courgette 
  • 50 gram cherry tomaatjes 
  • 50 gram sperziebonen uit blik 
  • 1 kleine schildpad 
  • Bieslook 
  • Peper 
  • Zout

Voedingswaarde
404 Kcal
10 gram koolhydraten
27 gram eiwitten
28 gram vetten
3,7 gram vezels

HOE:
  • Breek de eieren in een kom, voeg de soja melk toe en klop tot een mengsel.
  • Laat het kokosvet smelten in de pan, snijd de ui en voeg deze toe in de pan.
  • Voeg na het fruiten van de ui het eimengsel toe.
  • Bak de omelet op laag vuur met deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar. 
  • Voeg tijdens het bakken de kaas toe aan het eimengsel.
  • Gril tijdens het bakken garen van het eimengsel de groenten of wok kort in een wokpan met een eetlepeltje kokosvet.
  • Voeg de groenten bij de omelet en serveer op een mooi bord. 
  • En vergeet niet de schildpad toe te voegen voor de stevige bite!

En nu intens genieten!

Jonathan Klaassen - Nutritionist

Jonathan Klaassen is afgestudeerd diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast zijn werk bij Personal Body Plan en DoorMeal ziet hij schrijven als één van de betere manieren om de werkelijkheid om hem heen gestalte te geven. De drang om te schrijven combineert hij met zijn passie voor voeding. Op zijn website jonathanklaassen.nl vind je zijn kijk op voeding op een eigenzinnige en lichtzinnige manier, maar met oog voor kwaliteit en verdieping. Daarnaast deelt hij ook zijn bijzonder lekkere recepten.

2 opmerkingen: