donderdag 14 januari 2016

Wat eten we vandaag: Frisse veldslasalade met feta en gebakken champignons

Geen zin en tijd om te koken? Maar wil je toch iets gezonds op tafel zetten? Dan is een makkelijke salade de perfecte uitkomst! Deze frisse veldsla-spinazie salade met gebakken champignons en feta staat zo op tafel! Tip: maak een beetje extra, ook lekker als lunch de volgende dag!

De salade bestaat vooral uit veldsla, wat erg gezond is. De naam veldsla is een tikje verwarrend want veldsla is namelijk geen sla maar behoort tot de kruiden en is familie van de valeriaan. Veldsla vindt zijn oorsprong in Europa en groeit ook in het wild. Veldsla is enorm gezond, het bevat vitamine C, caroteen en ijzer en uitzonderlijk hoge omgea 3 vetzuren. Nog een weetje is dat veldsla geen suikers bevat. Wie 's winters regelmatig veldsla op het menu plaatst zorgt goed voor zichzelf. Want precies deze elementen houden ons immuunsysteem in prima conditie.NODIG (voor 2 personen):
- 1 zak veldsla
- 1 ui
- 1 bakje (kastanje) champignons
- een handjevol spinazie
- 1 el balsamico
- 1 teentje knoflook
- 100 gr feta
- peper en zout
- olijfolie

HOE:
- Snijd de ui in ringen en champignons in partjes. Bak de uien en champignons bruin.
- Snijdt ondertussen de feta in blokjes en maak de dressing van balsamico en olijfolie. Roer hiervoor 1 eetlepel balsamico en 2 eetlepels olijfolie en een uitgeperst teentje door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.
- Verdeel de veldsla, spinazie en feta over de borden en garneer met de champignons. Maak de salade af met de dressing.

Bon appetit!

Liefs,

Robin & Naomi

Bron veldsla

Geen opmerkingen:

Een reactie posten