woensdag 30 december 2015

Wat eten we vandaag: Courgetti met zalm en volle roomsaus


Een pasta gemaakt van courgette, ook wel 'courgetti' genoemd. Ofwel, courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
Voor dit heerlijke recept gebruiken wij een 'spiralizer', een superhandig apparaatje waarmee je heel makkelijk slierten maakt van groenten of fruit. Zie het als een grote puntenslijper. Steek de courgette in het apparaat, je draait vervolgens rondjes (net als een potlood) en zo krijg je prachtige dunne slierten. Easy!







Wij kochten de spiralizer bij bol.com. Je hebt verschillende soorten, waaronder deze twee:


Wij zijn helemaal fan! Je kunt pasta op deze manier vervangen voor groenten. Wil je weinig koolhydraten eten maar toch een soort pastagerecht eten dan is dit de juiste oplossing.
Deze keer kozen wij voor een heerlijke romige pasta saus met gerookte zalm en verse dille.

NODIG (voor 2 personen):
- 1,5 courgette
- 1 bekertje crème fraîche á 250 ml
- 1 pakje gerookte zalm á 200 gram
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram geraspte kaas
- 5 takjes dille
- Handje zongedroogde tomaten
- Peper


HOE:
- Snipper de ui en de knoflook en bak ze glazig in een beetje olijfolie. Voeg de courgetti slierten toe en bak even kort mee.
- Voeg vervolgens de crème fraîche toe. Was de dille en snijdt het fijn. Snijd ook de zongedroogde tomaten en gerookte zalm in kleine stukjes en voeg deze samen met de dille toe.
- Voeg tenslotte de geraspte kaas toe en maak op smaak met wat peper.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin en Naomi

2 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker! Wil ik graag maken.
    Maar hoeveel is 1 bekertje creme fraiche? Bij mijn super heb je meerdere formaten.
    En hoeveel is 1 pakje gerookte zalm? 100 of 200 gram? Opnieuw, meerdere formaten.

    Bedankt alvast!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, wij hebben 1 bekertje crème fraiche van 250ml gebruikt en een pakje gerookte zalm van 200 gram. We gaan het meteen aanpassen in het recept. We zijn benieuwd hoe je het recept vindt! :-)

      Verwijderen