maandag 22 juni 2015

Meatless Monday: Volkoren tortilla's met pompoen, spinazie en gember


Het is weer maandag, dat betekent een vegetarisch recept! Naast vegetarisch is het ook een snel recept, altijd fijn! Daarnaast kun je deze tortilla's met spinazie en pompoen ook de volgende dag als lunch eten. Zo sla  je twee vliegen in 1 klap. De pompoen en spinazie zijn op smaak gemaakt met gember en kurkuma. Kurkuma is een vrolijk geel poedertje dat je gerecht naast een zonnige kleur ook nog eens heel veel gezondheidsvoordelen meegeeft!


Kurkuma

Kurkuma is een echte superfood. Kurkuma is ontstekingsremmend en verzacht pijn, zwelling, koorts en helpt bij verstopte ademhalingswegen. Verder bevordert Kurkuma het losmaken van slijm en werkt antibacterieel, schimmeldodend en weerstand verhogend. Kurkuma wordt gebruikt bij huidontstekingen, eczeem, droge huid, artritis, reumatische aandoeningen, spierpijn, kneuzingen, wonden en menstruatieproblemen. Tevens is uit onderzoek gebleken dat de werkzame stof in kurkuma de groei van vele soorten kanker tegengaat. Ook helpt het de ziekte van Alzheimer voorkomen en werkt het preventief bij ouderdomsverschijnselen. Tot slot werkt het ook nog eens cholesterolverlagend en ontgift het de lever. Reden genoeg dus om af en toe een snuf kurkuma te gebruiken!

NODIG

- 1 rode ui
- paar flinke handen spinazie
- half bakje pompoenblokjes (diepvries)
- 1 cm gember
- knoflookpoeder
- peper / zout
- kokosolie
- (optioneel kurkuma)
- (volkoren) tortilla's


HOE
- Snipper de ui en fruit deze ongeveer 5 minuutjes.
- Bak vervolgens de pompoenblokjes 12 minuutjes mee . Wok tenslotte de spinazie, 1 cm geraspte gember en wat knoflookpoeder mee.
- Maak op smaak met peper, zout en een snufje kurkuma. Laat het nog even zacht doorpruttelen.
- Verwarm een tortilla in een ongeoliede koekenpan.
- Schep wat van het pompoen-spinazie mengsel op de verwarmde tortilla.

Eetsmakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten