NODIG(voor 1 cake):
- 3 (rijpe) bananen
- 75 gram havermeel (havermout gemalen tot meel)
- 75 gram speltmeel
- 3 eieren
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 peer
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 0,5 tl chiazaad (optioneel)
- 0,5 tl lijnzaad (optioneel)
- 1 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel koekkruiden
HOE:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de bananen in een keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer of heel easy in een plastic zak
- Verpulver de havermout tot havermeel in de keukenmachine
- Klop in een kom de eieren luchtig en meng dit met de bananenpuree, de speltmeel en de havermoutmeel.
- Voeg hieraan ook het bakpoeder en het chiazaad en lijnzaad
- Schil een peer en snijd deze in kleine stukjes. Voeg de peer toe aan het mengsel.
- Voeg de kaneel en koekkruiden tot slot toe aan het mengsel en roer het mengsel goed door.
- Spray wat cooking spray in een bakvorm (of vet deze in met wat kokosolie) en giet het mengsel in de cakevorm.
- Bak je bananenbroodcake in 45-50 minuten af.
- Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog, dan is je cake klaar!
Geniet ervan!
Tip: Snijd de cake (wanneer het is afgekoeld) in plakken en bewaar deze in de vriezer. Zo kun je elke dag een plak meenemen naar school/werk en kun je de hele week nog genieten!!
Liefs,
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten