vrijdag 29 mei 2015

Wat eten we vandaag: Peer & ricotta bladerdeegtaartje

Een paar weken geleden vierde ik samen met mijn moeder, moederdag bij de kookstudio van Neff onder leiding van Susan Aretz. Susan heeft net een nieuw kookboek uitgebracht: 'Wat eten we vandaag?'. Dit boek staat vol met overzichtelijke weekmenu's, uitgewerkte boodschappenlijstjes, lekkere ontbijtjes, tussendoortjes en toetjes. Susan geeft de beste tips voor gevarieerd, seizoensgebonden, budgetvriendelijk, makkelijk, snel maar vooral lekker eten voor het hele gezin, met kinderen van alle leeftijden. Je vind wel 100 toegankelijke recepten in het boek. Tijdens de workshop maakten wij de ricotta bladerdeegtaartjes met peer en munt. Volgens het originele recept maak je de taartjes met mango maar mijn moeder en ik besloten om voor peer te kiezen!

NODIG (voor 4 personen):
- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 4 el ricotta
- 1 el agavesiroop of vloeibare honing
- 2 el munt, fijngehakt
- 1 peer
- 2 el (kokosbloesem)suiker

HOE:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg op het bakpapier. Snijd, zonder dat je helemaal door het deeg heen snijdt, 1 cm van de rand een vierkant in de plakjes. 
Meng de ricotta, agavesiroop en munt goed door elkaar en bestrijk hier het binnenste vierkant mee, de randen laat je vrij. Leg op het ricottamengsel een paar reepjes munt. Bestrooi alles, dus ook e vrijgelaten randen, met wat suiker. Hierdoor worden de randen wat zoeter en karamelliseert de peer een beetje. Zet het bakblik in de oven en bak de taartjes 10 minuten tot het deeg mooi goudbruin kleurt. Serveer direct uit de oven. 

Variatie: In plaats van peer kun je ook voor ander fruit kiezen zoals mango, aardbeien, bosbessen of frambozen.

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten