- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 4 el ricotta
- 1 el agavesiroop of vloeibare honing
- 2 el munt, fijngehakt
- 1 peer
- 2 el (kokosbloesem)suiker
HOE:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg op het bakpapier. Snijd, zonder dat je helemaal door het deeg heen snijdt, 1 cm van de rand een vierkant in de plakjes.
Meng de ricotta, agavesiroop en munt goed door elkaar en bestrijk hier het binnenste vierkant mee, de randen laat je vrij. Leg op het ricottamengsel een paar reepjes munt. Bestrooi alles, dus ook e vrijgelaten randen, met wat suiker. Hierdoor worden de randen wat zoeter en karamelliseert de peer een beetje. Zet het bakblik in de oven en bak de taartjes 10 minuten tot het deeg mooi goudbruin kleurt. Serveer direct uit de oven.
Variatie: In plaats van peer kun je ook voor ander fruit kiezen zoals mango, aardbeien, bosbessen of frambozen.
Liefs,
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten