dinsdag 26 mei 2015

Healthy Hotspots: Rotterdam

Een aantal weken geleden waren wij uitgenodigd voor de opening van 'The Pepper Trail' in Rotterdam. We komen niet zo vaak in Rotterdam en besloten daarom om van te voren op zoek te gaan naar nog meer leuke Healthy Hotspots. Nou, Rotterdam barst van de leuke hotspots. We hadden helaas niet genoeg tijd om alle hotspots te bezoeken maar hebben er toch een aantal bezocht. Hebben jullie nog meer tips voor ons volgende bezoekje aan Rotterdam? We horen het graag! Of überhaupt nog leuke hotspots in andere steden? Vertel het ons!







De Markthal
Na Stockholm, Barcelona, Valencia en Kopenhagen volgt nu Rotterdam met een overdekte food market. We waren al een tijdje heel erg nieuwsgierig naar deze bruisende markthal. Het is een markt waar je verschillende boodschappen kunt doen maar ook lekker kunt neerstrijken voor een drankje of een hapje. We keken onze ogen uit naar het mooie plafond en naar de vierkante meters vol met lekkers. Wil je alle stands bekijken dan kun je er wel een hele dag vertoeven. Wij hadden daar helaas geen tijd voor maar zijn toch vluchtig langs al het lekkers gelopen. Verse groente, Rotterdams kaas, worstjes, heerlijke sapjes, noten, aparte fruitsoorten, olijven, frozen yoghurt, biologisch vlees.
Ben je een echte foodie dan is dit echt een foodwalhalla voor je! De markthal is elke dag geopend vanaf 10:00. Bekijk hieronder wat foto's voor een indruk!















Picknick
Bij Picknick kun je je dag beginnen met een krantje aan de keukentafel of in de ochtendzon terwijl je aan het genieten bent van een heerlijke bakje koffie. Het draait bij Picknick om het perfectioneren van eenvoud en iedere dag zijn de medewerkers van Picknick vol passie bezig om de lekkerste gerechten en kopjes koffie te bereiden. Wij kozen voor een heerlijk fruitsapje van appel en bosvruchten. Alle gerechten op de kaart zijn seizoensgebonden, huisgemaakt en vaak biologisch. Iets wat ons ook erg aanspreekt! Ondanks dat de tent bijna ging sluiten toen wij kwamen voelden we ons totaal niet opgejaagd. Het personeel was erg vriendelijk en er heerste een relaxte sfeer.
We zijn benieuwd geworden naar het eten en komen zeker nog eens terug.
Je vind Picnick aan de Mariniersweg. Voor meer info check je hun website en bekijk hieronder onze foto's voor een indruk!










Spirit
Ook aan de Mariniersweg bevindt zich het 100% biologische en 100% vegetarische restaurant Spirit. Alle gerechten worden vers gemaakt en zijn seizoensgebonden. Er is een zeer groot buffet waarbij je als gast zelf kunt kiezen wat je wilt eten en betaalt voor wat je opschept. Dit zorgt voor minder afval omdat je precies kunt bedenken hoeveel je wilt eten. Goed voor de voedselverspilling!
We keken onze ogen uit naar alle heerlijk uitziende gerechten: van ziltige zeespaghetti tot zoete aardappels, pittige kerriekokossoep, tempeh en tofu, reuzepompoenen en heerlijke granen en peulvruchten. Voor ieder wat wils! De huisgemaakte taarten en andere zoetigheden zagen er ook heerlijk uit en zijn op een verantwoorde manier gemaakt zonder snelle suikers.
Helaas hebben we niets kunnen proeven omdat we onze magen niet konden vullen vanwege het diner wat nog zou komen, maar we zijn zeer nieuwsgierig en enthousiast geworden! Komen zeker nog eens terug. Je betaalt bij Spirit per 100 gram, voor het ontbijt voor €1,95 en voor lunch/diner €2,50. Spirit is open van maandag t/m zaterdag van 08:00-23:00. Bekijk de website voor meer info en onze foto's voor een indruk!









The Tea Lab
Ergens in een onopvallend straatje viel ons oog op 'The Tea Lab'. Wat zag dit er schattig uit van de buitenkant. Daar moesten we even een kijkje nemen. Bij The Tea Lab kun je thee drinken, en niet zomaar thee, nee pure klassieke thee, biologische thee, natuurlijk zoete varianten en juist hele frisse theetjes. Wij dronken vers gemaakte fruit ice tea (Beetroot & Lime en Orange & Ginger). Wat heerlijk fris zeg! Naast thee wordt er ook heerlijke koffie gemaakt en huisgemaakte biologische sandwiches, salades, soepen, taarten en andere zoetigheden. Voor maar €1,50 eet je al een heerlijke plak huisgemaakte bananenbrood en voor €3,80 eet je al een heerlijke sandwich, bijvoorbeeld die met hummus, zongedroogde tomaat en rucola! Wat een fijne prijzen!
Wat wij erg leuk vonden aan The Tea Lab was de leuke ontspannen en relaxte sfeer die er hing. Daarnaast is het ook erg leuk dat via ipads zelf je eigen thee kunt samenstellen. Hoe uniek is dat!? Wij komen hier zeker nog eens terug als we weer in Rotterdam zijn!
The Tea Lab is doordeweeks geopend van 10:00-19:00 en in het weekend van 09:00-19:00. Bekijk de website voor meer informatie en bekijk hieronder onze foto's voor een indruk.

















Liefs,

Naomi

1 opmerking: