zaterdag 31 januari 2015

Quaker Challenge: Easy Havermoutontbijt met peer en amandel

Niets voor niets ontbijten sterren en modellen met havermout, want aan dit supergraan kleven namelijk niets dan voordelen. Havermout is verknipte, gestoomde en geplette haver. Het is rijk aan voedingsvezels die zorgen voor een gezonde stofwisseling en de spijsvertering bevorderen. Havermout bevat veel belangrijke vitamines en mineralen zoals silicium, saponine, magnesium en ijzer en antioxidanten zoals polyfenolen. Bij havermout denk je misschien aan een saai, smakeloos papje, maar je kunt eindeloos variƫren met smaakmakers en toppings.

















Quaker Challenge

Op het internet kom je vaak de geweldigste havermoutcreaties te
gen: havermoutpap, havermoutbrood, smoothies, pannenkoeken of mugcakes. Met havermout kun je echt alle kanten op. Van Quaker ontvingen wij een box vol met zakjes Quaker Oats Express en ontzettend veel toppings. Je hebt niet altijd tijd om 's ochtends uren in de keuken te staan, maar met Quaker Oats Express trakteer je jezelf binnen twee minuten op een lekker, gezond ontbijt. Daarsnaast zitten de porties in handige zakjes, waardoor je niet hoeft te stoeien met de hoeveelheid (plantaardige) melk of water! Het is bewezen: een gezond havermoutontbijt hoeft helemaal niet super lang te duren, en het hoeft ook geen saai smakeloos papje te zijn. Geen excuus meer om ongezond te ontbijten dus!



Optimale smaakbeleving met Quaker Havermout

Quaker verbouwt al vele decennia hun havermout op hun eigen Schotse velden. Door jarenlange ervaring zijn zij erin geslaagd om de smaak van havermout te optimaliseren. De smaak van Quaker havermout onderscheidt zich van andere soorten door dat het rijker, completer en nootachtiger is door dat het op een bepaalde manier wordt geproduceerd. Hierdoor is de havermout van Quaker veel sneller te bereiden dan andere soorten die je eerst een nacht moeten wellen of je langer moet koken.

Ben je al overtuigd om voortaan ook met havermout te ontbijten? En heb je een beetje inspiratie nodig? Wij hebben een heerlijk havermoutontbijt in elkaar gedraait en ja deze is klaar in slechts 5 minuten. Zet je kookwekker maar aan!

Nodig (1 persoon):
- 1 zakje Quaker Oats Express Kaneel
- 180 ml amandelmelk
- 1 in stukjes gesneden peer
- 5 in stukjes gesneden dadels
- handje grofgehakte amandelen
- 1 theelepel koekkruiden
- 1/2 theelepel vanille-essence

Voor de topping:
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 theelepel kokosvlokken
- paar gehakte amandelen
- scheutje ahornsiroop
- handje moerbeien


HOE: 

- Breng de melk samen met de koekkruiden, de vanille-essence, de dadels en amandelen aan de kook.
- Schil en snijd ondertussen de peer in stukjes.
- Wanneer de melk kookt, kun je het zakje Quaker Oats Express Kaneel toevoegen, roer het af en toe door en in 2 minuten is je havermoutpap klaar. Roer nu ook de stukjes peer erdoorheen.
- Voor een extra romig effect gebruik je ongeveer een eetlepel yoghurt. Doe een toefje bovenop je havermout en garneer dit met wat kokosvlokken, een paar gehakte amandelen, een scheutje ahornsiroop en een handje moerbeien.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin & Naomi

Ook snel en gezond ontbijten? Quaker Havermout Oats Expres naturel en Kaneel kun je in bijna alle supermarkten vinden!

Dit is een samenwerking met Quaker Havermout

2 opmerkingen:

  1. Wauw!!! Zo lekker zeg!!! Ga ik volgende week ook delen op m'n blog, zo lekker, dit moet iedereen's maken!!! Ik vermeld jullie site er uiteraard ook bij voor de credits! Bedankt om zo'n toprecept te delen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah wat leuk! Wij vinden het ook HEERLIJK! Kun je anders je blogpost t.z.n naar ons e-mailen (threegirlsonekitchen@gmail.com)! We zijn erg benieuwd :-)

      Verwijderen