zaterdag 10 januari 2015

Gezond tussendoortje: Chocolademuffins met banaan en pruimen

Deze muffins zijn het perfecte begin voor een gezond nieuwjaar! Dit recept kwam ik tegen op de website van Yellow Lemon Tree blog. Het zijn super gezonde muffins, zonder suiker en andere toevoegingen. De laatste paar weken moet ik eerlijk toegeven dat ik niet al te gezond heb gegeten, maar dat hoort ook wel een beetje bij kerst en oud en nieuw. Ik wil daarom weer minder suiker gaan eten en meer gezonde, verse maaltijden. Ik ben alleen een echte zoetekauw en ik hou heel erg van snoepjes en koekjes, en om niet naar 'slechte dingen' te grijpen, bak ik graag zelf lekkere, gezonde dingen. Ik vind het wel lekker als baksels licht gezoet zijn, daarom is het zo leuk dat je geraffineerde suikers in recepten gewoon vervangen voor kokosbloesemsuiker of honing. Dat heb ik in deze muffins dan ook gedaan en kan ik er zonder schuldgevoel één... of twee eten!







NODIG (15 muffins)
- 250 gram volkorenmeel
- 2,5 theelepels bakpoeder
- 2 eieren
- 2 rijpe bananen
- 5 zachte pruimen
- 50 ml melk of melk naar keuze
- 3 flinke eetlepels cacao
- 30 ml kokosolie
- 5-6 eetlepels honing
HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng alle droge ingrediënten in een kom door elkaar. Pureer vervolgens de banaan en de pruimen in een keukenmachine of met de staafmixer.
- Klop de eieren 5 minuten luchtig en klop vervolgens de melk erdoorheen. Voeg dit toe aan het het banaan-pruimmengsel en roer door elkaar heen. Voeg tenslotte de kokosolie en honing toe en meng dit tot een glad beslag.
- Vul ongeveer 2/3e van de muffinsvormpjes met beslag en bak de muffins in ongeveer 30 á 35 minuten gaar. Check of ze gaar zijn met een satéprikker. 
Liefs, Robin

2 opmerkingen:

  1. Dat klinkt heerlijk, leuk die pruimen erin. Ga het ook eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb ze gebakken & ze smaken heerlijk! Je proeft de pruimen niet speciaal zoals ik gedacht had, maar het geheel is erg lekker.

      Verwijderen