donderdag 8 januari 2015

Gezond tussendoortje: Cranberry bananenkoekjes

Vorig jaar aten Naomi en ik 30 dagen geen suiker of suikervervangers, maar in het dagelijks leven blijkt dit toch niet altijd haalbaar te zijn. En als ik eerlijk ben vind ik muffins, koekjes of andere zoetigheden toch stiekem wel lekkerder als ze gezoet zijn. En hey, dat kan ook op een gezonde manier. Ja, met kokosbloesemsuiker! Kokosbloesemsuiker heet ook wel kokossuiker of kokospalmsuiker. Kokosbloesemsuiker is een natuurlijk product en niet geraffineerd, waardoor het een stuk gezonder is dan 'gewone' witte geraffineerde suikers. Het is super lekker en je proeft helemaal geen verschil! Waar komt dat dan vandaan? Nou, kokosbloesemsuiker wordt gemaakt van kokosbloesem en zit vol met voedingsstoffen en geeft je veel energie! Wij vervangen sinds kort eigenlijk alle suikers in onze baksels door deze gezonde vervanger. Wil je zelf ook kokosbloesemsuiker kopen? Let er dan op dat je wel een biologische vorm neemt.NODIG (voor 10 koekjes):
- 100 gram speltmeel
- 2 bananen
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 50 gram cranberries
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels rauwe cacao

HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen en voeg hier het speltmeel, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder en rauwe cacao aan toe.
- Kneed dit tot een stevig deeg. Snijdt de cranberries in stukjes en voeg deze toe aan het deeg.
- Maak hiervan kleine bolletjes en druk ze op het bakpapier plat met een lepel.
- Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar. Let op, ze worden niet knapperig. Ze houden een beetje een sponzige structuur!

Liefs,

Robin


Bron kokosbloesemsuiker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten