woensdag 8 februari 2017

Wat eten we vandaag: Chinese noedelsoep met kip en groenten

Soep maken moeilijk? Helemaal niet! Het is leuk en makkelijk om zelf je soep te maken. Het is gezond en je weet precies wat erin zit. Deze Chinese Noedelsoep, bedacht door Michel Schaap, student op de opleiding Voeding & Diëtetiek en klasgenoot van Naomi, is zo gemaakt.












NODIG (voor 2 personen):
- 150 gram Chinese Kool
- 200 gram Paksoi
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram champignons
- 100 gram prei
- 200 gram kipfilet
- 250 ml kippenbouillon
- 80 gram noedels
- scheutje oestersaus 
- scheutje japanse sojasaus
- zwarte peper


HOE:
- Snijd de Chinese kool en paksoi fijn. Voeg  deze vervolgens samen in een bakje.
- Snijd vervolgens de prei en de champignons in stukjes.

- Verhit de olijfolie in een soeppan. Snijd de kip in plakjes en voeg de kip aan de pan toe en bak tot de kip bijna gaar is. (ca 4 minuten). Voeg 250 ml bouillon toe aan de kip samen met de Chinese kool, paksoi, prei en champignons. 
- Breng de soep al roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken.
- Breng ondertussen in een andere pan water aan de kook en voeg de noedels er aan toe. Kook de noedels in 8 minuten gaar en giet deze vervolgens af.  - Voeg nu de Japanse sojasaus en de oestersaus samen met de noedels toe aan de soep. Breng op smaak met zwarte peper.
- Laat het vervolgens nog 1 minuut sudderen en roer ondertussen. Hierna is de noedelsoep klaar om geserveerd te worden. De soep kun je heerlijk met een stokjes eten om een echt 'Chinees gevoel' te krijgen.

Eet smakelijk!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen