maandag 21 juli 2014

Wat eten we vandaag: Crispy couscous met kip en chorizo

Couscous is een prima vervanging voor aardappelen en rijst. Het is een graanproduct dat bestaat uit tarwemeel en water. Het is rijk aan koolhydraten en bevat daarnaast ook vezels, vitamine B en E en mineralen zoals ijzer, fosfor en zink. Met couscous kun je alle kanten  op, maar wij kozen voor een warme maaltijd die binnen een handomdraai op tafel staat. De inspiratie voor dit recept vonden we op ohmyfoodness.nl. Wij hebben er bij deze versie voor gekozen om de garnalen te vervangen door kip.












NODIG:
- 200 gram couscous
- Bouillon (groente/kip/rundvlees)
- 1 rode paprika
- 250 gram kipfilet
- 150 gram champignons
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 1 pakje plakjes chorizo
- 2 Bosuitjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- peper en zout

HOE:
- Breng 425 ml water aan de kook en los hier het bouillonblokje in op. Haal de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Laat de cous cous met een deksel op de pan wellen. Voeg op het eind een scheutje olijfolie of wat boter toe voor een romig effect.
- Snijd de paprika, champignons en snipper de ui en knoflook. Snijd de bosui in ringen. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de kip in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens de kip toe en wanneer deze gaar en bruin is, kun je de cherrytomaatjes en paprika toevoegen. Bak deze mee totdat ze zacht zijn. Voeg tenslotte de champignons en chorizo toe.
- Bak de champignons mee tot ze zacht zijn en het meeste vocht uit de pan is verdampt. Voeg dan de couscous en basilicum mee en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Bak de couscous kort mee, tot het krokant en goudbruin is. Zorg er wel voor dat je goed blijft roeren, anders brandt het aan!
- Serveer de couscous met de ringetjes bosui.

Eetsmakelijk.

Liefs,

Robin

Bron cous cous





1 opmerking: