maandag 7 november 2016

Meatless Monday: Warme quinoasalade met bieten en rozijnen

Het is echt herfst en daarom is het tijd voor veel verwarmende kruiden en specerijen. In dit recept maken we gebruik van komijnzaad of djintin.

Komijn

Komijn kennen de meeste mensen waarschijnlijk wel van de pitjes- of komijnekaas. Komijn is een zaadje dat veel ijzer bevat, maar ook andere mineralen zoals mangaan, magnesium en calcium. Daarnaast werkt het bevorderend voor een goede spijsvertering en bevat het ontgiftende stoffen. Wanneer je komijn voor gebruikt meebakt in pan geeft het een sterke geur af. Komijn heeft een licht peperige en nootachtige smaak. Wanneer je gebruik maakt van hele zaadjes, vermaal deze dan vlak voor het gebruik. Zo blijft geur en smaak langer behouden!



NODIG (2 personen):
  • 4 bieten 
  • 1 รก 2 handjes rozijnen
  • 1 ui
  • 2 bosuitjes
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels milde paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 320 gram linzen
  • 150 gram bulgur of quinoa of een mix daarvan
  • Peper / Zout / Olijfolie

HOE:
  • Kook de quinoa volgens de verpakking. Let op. Spoel de quinoa in een fijne zeef eerst goed af, anders geeft de quinoa een nare smaak af. 
  • Fruit een uitje samen met de komijnzaad en paprikapoeder in een eetlepel olijfolie.
  • Snijd de bieten in blokjes en giet de linzen af.
  • Verwarm de bieten en linzen mee met het uimengsel.
  • Snijd een bosuitje in ringetjes.
  • Meng de quinoa samen met de peterselie en rozijntjes door het bieten-linzen mengsel en maak op smaak met zout en peper.
  • Verdeel over twee borden en garneer met bosuitjes.

Liefs,

Robin 




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen